Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Operational Lease

Bij een operational lease wordt al snel gedacht aan een auto. Toch zijn er veel meer mogelijkheden met een operational lease.
Denk bijvoorbeeld ook eens aan:

  • Gereedschap
  • Medische apparatuur
  • Machine lease
  • Fiets lease
  • Springkussens

En nog veel meer. Wil je de verschillen tussen een financiering en operational lease eens laten bekijken?

Neem dan contact met ons op.

Operational Lease aanvragen
Operational lease voor je bedrijfsmiddelen

Onze partners zijn onder andere bekend van:

Wat is een Operational Lease?

Anders dan bij een Financial Lease word je bij een operational lease niet direct eigenaar van het te financieren object.
Bij een operational lease wordt de financieringsmaatschappij in eerste instantie economisch en juridisch eigenaar.
Pas als alle termijnen zijn betaald kan je voor een gering bedrag het gefinancierde object overnemen.

Als je een operational lease afsluit voelt dit vaak als het huren van het object dat je wilt hebben. Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag is gedeeltelijk voor de lease en een deel voor de BTW. De BTW betaal je dus maandelijks. Deze kan je uiteraard verrekenen bij de BTW aangifte.

Omdat het object dat je leaset niet op je balans staat kan je deze niet afschrijven. Je kunt alleen de maandelijkse leasetermijnen als kosten opvoeren.
Aan het einde van de leaseovereenkomst wordt je aangeboden om het object over te nemen. Afhankelijk van de looptijd van de operational lease is dit een bepaald percentage met een maximum van 10% van de aanschafprijs.

Operational lease voor jouw onderneming

Bij een operationel lease wordt vaak gedacht aan een autolease. Dat er tegenwoordig veel meer mogelijk is, wordt vaak vergeten.
Je kunt werkplekken leasen, koffieautomaten, eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken.
Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee kan houden is dat het object dat je wilt leasen een minimale waarde moet hebben van € 500,00. Dit geeft al aan dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn om een object te gaan leasen. Of het nu gaat om een computer of een machine van 5 miljoen. In de operational lease is er veel meer mogelijk dan de meeste menden in eerste instantie denken.

Voor-en nadelen van de operational lease

Er zijn eigenlijk maar 2 vormen van lease, de financial lease en de operational lease.
Het grootste voordeel van de financial lease is dat er geen aanbetaling vereist is. Je kunt dus zonder eigen vermogen toch een object leasen.
Daarnaast is er bij de operational lease vaak geen “gedoe” als het object dat je leaset niet goed functioneert.
Het nadeel van een operational lease is dat het kan overkomen als een soort huurcontract omdat het object niet van jou of je onderneming is.
Bij een operational lease staat hetgeen je leaset dan ook niet op de balans van je onderneming.

Operational lease voor:

Veelgestelde vragen:

Bij de meeste aanbieders van de operational lease vindt er geen BKR toetsing plaats. Een lease is daardoor meestal een zakelijk krediet zonder BKR toetsing.
Of een jaarrekening nodig is, is ook per aanbieder verschillend. Als je wilt weten wat de mogelijkheden voor jou of jouw onderneming zijn kan je het best vrijblijvend contact met ons opnemen.

Nee, over het algemeen niet. Er zijn aanbieders die vragen om een jaarrekening. Heb je deze nog niet omdat je onderneming nog niet zo lang bestaat? Dan kan een kolommenbalans ook uitkomst bieden. Op de kolommenbalans kan je teruglezen wat het resultaat van jouw onderneming in een bepaalde periode is.

Niet direct, bij het afsluiten van een operational lease worden er bij nagenoeg geen enkele aanbieder kosten in rekening gebracht. Dat geld lenen zelf geld kost weet iedereen. En een operational lease blijft toch een vorm van lenen. Je betaalt alleen geen rente aan de leasemaatschappij, maar een vergoeding voor het gebruik van het product. Aan het einde van de looptijd van de lease kan je het product vaak voor een klein bedrag overnemen.