Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Zakelijke lening zonder BKR toetsing

Een financiering zonder BKR toetsing en zonder jaarcijfers? Het kan!
Laat je ambities niet beperken door een negatieve BKR registratie. Een zakelijke lening zonder BKR toetsing is mogelijk in verschillende kredietvormen en bij een groot aantal kredietverstrekkers via Kredietwijzer.

Kredietwijzer maakt jouw groei en ambities mogelijk!

Zakelijke lening zonder BKR toetsing aanvragen
Zakelijke lening zonder BKR toetsing? Het kan!

Zakelijke lening zonder BKR toetsing? De mogelijkheden:

Als je een zakelijke lening zonder BKR toetsing wilt zijn er verschillende mogelijkheden in kredietaanbieders en kredietvormen.
Om je overzicht te geven in het grote woud van aanbieders en mogelijkheden zetten we alles graag voor je op een rij.
Kies de juiste kredietvorm en wij zorgen ervoor dat je bij de juiste aanbieder je aanvraag kunt doen.

Verschillende kredietvormen voor de zakelijke lening zonder BKR toetsing


Als je geld wilt gaan lenen zonder een BKR toetsing zijn er veel verschillende mogelijkheden, je moet ze alleen wel weten te vinden en weten wat de verschillende kredietvormen zijn en waar je deze kunt aanvragen.
Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden:

Voor elk probleem is er wel een oplossing. Een zakelijke lening afsluiten is eenvoudig, mits je de juiste wegen maar weet te bewandelen. Bij Kredietwijzer hebben wij deze kennis in huis. We helpen je graag aan een zakelijke lening zonder BKR toetsing.

Icoon cash

Snel geregeld

Een zakelijke lening zonder BKR toetsing kan binnen 24 uur geregeld zijn.

Icoon chat

Goede voorwaarden

Ook een zakelijke lening zonder BKR toetsing heeft goede voorwaarden.

Icoon review

Ook zonder jaarcijfers

Een lening zonder BKR toetsing is ook nog eens een lening zonde jaarcijfers!

Zakelijke lening zonder BKR toetsing aanvragen

Bijna het tegenovergestelde van een zakelijk krediet is de zakelijke lening. Waarbij er bij een zakelijk krediet veel flexibiliteit is, kan je bij een zakelijke lening vooral rekening houden met een lening met een vaste rente en een vast maandtermijn. Je kunt bij de meeste aanbieders zelfs niet boetevrij je krediet eerder inlossen.
Een zakelijke lening is dus een vrij stugge financiering. Als je tijdens de looptijd van een financiering weer een geldbehoefte hebt, moet je dus opnieuw een financiering aanvragen.

Voordelen van de zakelijke lening zonder BKR toetsing

Om te zorgen dat je een verantwoorde keuze kunt maken sommen we de voor-en nadelen nog even voor je op:

 • Je ontvangt in één keer het volledige bedrag op je rekening
 • Vaste rente en vaste aflossing, alle zekerheid met je bedrijfsfinanciering
 • Snelle afhandeling

Een zakelijke lening met een vaste rente en vast maandtermijn geeft duidelijkheid en overzicht.

Nadelen van de zakelijke lening

Naast voordelen zijn er natuurlijk altijd ook nadelen te vinden. Ook een zakelijke lening heeft helaas nadelen.

 • Niet altijd boetevrij in te lossen
 • Geen mogelijkheden om weer geld op te nemen uit je lening

Als je een extra geldbehoefte hebt, moet je altijd een extra financiering afsluiten. Anders dan bij het zakelijke krediet kan je geen opnames doen uit je lening.

Voorwaarden voor een zakelijke lening zonder BKR toetsing

Als je een zakelijke lening wilt afsluiten moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan zult moeten voldoen. Om je daar inzicht in te geven zetten we ze graag even op een rij:

 • Je onderneming moet minimaal 3 maanden ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel
 • Er moeten bankafschriften van minimaal 3 maanden overlegd kunnen worden
 • Minimale omzet gemiddeld € 4.000,00 per maand

Kredietinstellingen vinden het daarnaast belangrijk dat er op de rekening een saldo is waarmee de lening ook weer terugbetaald kan worden. Haal je jouw rekening structureel weer volledig leeg? Dan zal de bank extra kritisch zijn bij het verstrekken van een lening.

Wanneer een zakelijke lening zonder BKR toetsing?

Heb je een grote éénmalige uitgave? Dan is de zakelijke lening een geschikte lening. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het aan het aanschaffen van machines of een voertuig. Als je éénmalig een grote betaling moet doen op een product dat je af kunt schrijven is een zakelijke lening zonder BKR toetsing uitermate geschikt.

zakelijk krediet zonder BKR toetsing

Heb je een negatieve BKR registratie, maar toch behoefte aan een flexibele zakelijke lening? Dan is het zakelijke krediet zonder BKR toetsing voor jou de beste oplossing. Het zakelijke krediet is een flexibele leenvorm waarbij je opnames kunt doen tot de met de bank afgesproken kredietlimiet.
Heb je een (forse) financiële meevaller? Dan kan je het krediet in één keer boetevrij weer volledig aflossen. Zodra het krediet is afgelost heb je geen verplichtingen meer en stopt de incasso van het maandtermijn van je zakelijke lening automatisch.

Voordelen van het zakelijk krediet zonder BKR toetsing

De voordelen op een rij:

 • Flexibel geld opnemen tot het afgesproken kredietlimiet
 • Boetevrij aflossen wanneer je wilt en zoveel je wilt
 • Snel geregeld (vaak al binnen 24 uur
 • Geen BKR toetsing en geen jaarcijfers nodig

Risico bij het zakelijke krediet

Het zakelijke krediet heeft naast enkele grote voordelen ook wat nadelen. Zo is er het risico dat je een zakelijk krediet blijft opnemen, het is namelijk een fijn gevoel om altijd geld achter de hand te hebben. Weet je vooraf dat je hier gevoelig voor bent? Dan is de keuze voor een zakelijke lening wellicht beter. Met een zakelijke lening heb je namelijk geen mogelijkheid om weer opnames te doen uit je lening.
Dit is eigenlijk ook direct het enige risico bij het zakelijke krediet.

Voorwaarden voor het zakelijk krediet zonder BKR toetsing

Niet iedereen krijgt een zakelijk krediet, om deze lening te kunnen krijgen moet je namelijk wel aan de spelregels voldoen.
Als je geen inkomen hebt, kan je de financiering niet terugbetalen, daarom moet er altijd een minimaal inkomen zijn voor een lening.
Om het makkelijk voor je te maken zetten we hieronder de basisvoorwaarden op een rij:

 • Je onderneming bestaat minimaal 3 maanden
 • De omzet van je onderneming is minimaal 4.000 Euro per maand
 • Je onderneming is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven
 • Je hebt een zakelijk rekening

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan voldoe je in ieder geval aan de basisvoorwaarden en is de kans groot dat er mogelijkheden zijn voor een bedrijfsfinanciering zonder BKR toetsing

Waarvoor is het zakelijk krediet geschikt

Omdat het zakelijk krediet een flexibele leenvorm is kan het uitermate geschikt zijn voor de werkkapitaal financiering. Onder werkkapitaal verstaan we alle behoeften die je op korte termijn moet voldoen. Het werkkapitaal is de kas op je bankrekening. Is je rekening nagenoeg leeg, maar moet je nog wel je leveranciers of je personeel betalen? Dan heb je een uitdaging met je werkkapitaal. Dit kan mooi opgelost worden door een zakelijk krediet. Zeker als je ook nog veel debiteuren open hebt staan die op redelijk korte termijn weer gaan betalen. Je kunt het krediet dan snel weer inlossen. Heb je het bijvoorbeeld aan het einde van de maand weer nodig? Dan neem je het gewoon weer op. Zo eenvoudig kan het zijn.

Eenvoudig zakelijk lenen zonder BKR toetsing

Wil je eenvoudig en online je zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten?

Geen probleem! Kredietwijzer kan via verschillende kredietinstellingen een lening voor je afsluiten zonder BKR toetsing en zelfs zonder jaarcijfers.

Meer weten? Vraag een offerte aan.

Lening aanvragen zonder BKR toetsing
Eenvoudig en online lenen zonder BKR toetsing

Debiteurenfinanciering zonder BKR toetsing

Soms kan het ondernemingen zelfs nekken. Veel facturen uit hebben staan bij afnemers, maar geen liquiditeit op de rekening. Veel tegoed, maar een lege bankrekening. Ontzettend vervelend, zeker als je daardoor inkoopkortingen misloopt.
Het kan in dit soort gevallen een goede oplossing zijn om je debiteuren te financieren. Dit kan door middel van factoring, maar ook door een debiteurenfinanciering.

Bestaat debiteurenfinanciering zonder BKR toetsing?

Jazeker, het is mogelijk om een debiteurenfinanciering af te sluiten zonder BKR toetsing. In de meeste gevallen sluit je bij een debiteurenfinanciering een zakelijke lening. Daarnaast geef je jouw debiteuren als onderpand voor de lening. Dit geeft al veel extra zekerheid voor de kredietinstelling, extra zekerheid door middel van een BKR toetsing is dan lang niet altijd nodig.

Gespecialiseerde partijen voor debiteurenfinancieringen

Voor het financieren van debiteuren zijn er de laatste jaren veel partijen bijgekomen. Ook partijen die vrij eenvoudig jouw debiteuren willen financieren. Anders dan bij factoring kan je bij debiteurenfinanciers ook werken met stille verpanding. Jouw klanten merken, anders dan bij factoring, niets van de financiering. Jij brengt nog steeds zelf de facturen uit en de klant betaalt zijn factuur ook aan jou. Jij blijft dus de administratie verzorgen. Je moet alleen wekelijks of maandelijks je debiteurenboek aan de financier verstrekken. Dit kan natuurlijk allemaal digitaal en kost je weinig tijd.

Meer mogelijkheden

Met debiteurenfinanciering zijn er meer mogelijkheden dan met het reguliere zakelijke krediet of de zakelijke lening. Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met Kredietwijzer op en wij kijken graag met je mee voor een eerlijke en verantwoorde debiteurenfinanciering.

Autolease zonder BKR toetsing

Het meest eenvoudig om te regelen is een autolease zonder BKR toetsing. Geen gedoe met jaarrekeningen, IB aangiften of het moeten aantonen van maandenlange bankafschriften. Een autolease zonder BKR toetsing is snel en eenvoudig geregeld.
Om een lease zonder BKR aan te vragen zijn er wel een aantal andere zaken nodig.

Autolease zonder BKR toetsing, wat heb je nodig?

We hebben niet veel van je nodig. Om een autolease aan te vragen hebben we de volgende documenten van je nodig:

 • Kopie van je rijbewijs (voor-en achterkant
 • Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • Link naar het object dat je wilt financieren

En meer is het niet. Een zakelijke lening aanvragen is veel meer werk dan het aanvragen van een lease. Het verschil zit hem natuurlijk in het onderpand. Een zakelijke lease voor een auto heeft een onderpand en dat helpt. Kredietverstrekkers ervaren dit veel minder als risico.

Wat moet je zelf nog aanbetalen

Een autolease zonder BKR toetsing is een financial lease. Anders dan bij de operational lease zal je zelf nog een deel moeten aanbetalen.
In grove lijnen kan je rekening houden met het volgende:

 • Je moet de BTW zelf financieren (deze kan je volledig verrekenen)
 • Je moet 15% van de aanschafwaarde ex. BTW zelf kunnen aanbetalen

Even een rekenvoorbeeld. Stel, je wilt een auto gaan leasen van € 10.000,00 ex BTW. Je moet dan de BTW (€ 2.100,00) en 15% van de aankoopwaarde (€ 1.500,00) aanbetalen. Uiteraard kan je de te betalen BTW weer verrekenen bij je BTW aangifte van het volgende kwartaal.

Andere zakelijke kredieten zonder BKR toetsing

Naast het zakelijk krediet en de zakelijke lening zijn er nog andere leenvormen die je zonder BKR kunt afsluiten.

Een van de financieringen die wij bij Kredietwijzer veel bemiddelen is de lease zonder BKR toetsing.
Een lease is er niet alleen voor auto’s. Je kunt ook een lease afsluiten voor het inrichten van werkplekken of zwaar rollend materiaal

Lease zonder BKR aanvragen
Leasen zonder BKR? Ook dat is mogelijk!

Factoring zonder BKR toetsing

Hier kunnen we kort over zijn. Anders dan debiteurenfinanciering is factoring namelijk nagenoeg altijd zonder BKR toetsing. Bij factoring wordt een beoordeling gedaan op de debiteur en niet op jou als onderneming. Je kunt dus altijd overgaan tot factoring. Ook als je een negatieve BKR registratie hebt.
Anders is dit overigens bij Factuur financiering. Bij factuur financiering wordt er wel een BKR toetsing gedaan.
Bij een negatieve BKR registratie wordt er dan, anders dan bij factoring, geen financiering afgegeven.

Bedrijfspand financieren zonder BKR toetsing

Het kan! Zeker als je een bedrijfspand voor de verhuur wilt gaan financieren. Een bedrijfspand financieren zonder BKR toetsing is zeker geen uitzondering.
Bij het financieren van een bedrijfspand moet je er wel rekening mee houden dat je altijd een aanzienlijk deel zelf zal moeten aanbetalen.
De overdrachtsbelasting bedraagt op dit moment meer dan 10% van de koopsom. Deze is niet mee te financieren in de bedrijfshypotheek. Daarnaast kan je niet de volledige marktwaarde van een pand financieren. Het maximale dat je op dit moment kunt financieren is 90% van de aankoopwaarde van het pand.
Om het duidelijk te maken een voorbeeld ter verduidelijking.
Je wilt een pand aankopen met een waarde van € 250.000,00. Wat kan je financieren met een bedrijfsfinanciering en hoeveel moet je zelf nog aanbetalen?
Per 1 januari 2023 moet je als ondernemer 10,4% aan overdrachtsbelasting betalen.
Dit betekent in dit voorbeeld € 26.000,00 aan overdrachtsbelasting. Daarnaast kan je maximaal 90% financieren. Je kan dan € 225.000,00 financieren en het restantbedrag van € 25.000,00 + € 26.000,00 (overdrachtsbelasting)= € 51.000,00 zal je zelf moeten kunnen betalen.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing voor webshops

Voor website eigenaren en specifiek webshops, zijn er speciale mogelijkheden voor financieringen. Het voordeel van de webshops is dat er inkomen gegenereerd wordt door payment providers. Kredietinstellingen kunnen tussen de webshop en de payment provider hun incasso doen. Hierdoor heeft de kredietinstelling alle mogelijkheden om zijn geld weer terug te krijgen. Veel zekerheid en veel zekerheid betekent soepele kredietverstrekking.

Financiering voor webshops

Bedrijfsfinancieringen voor webshops zijn eenvoudig te verkrijgen door de extra zekerheid die de kredietinstellingen hebben.
Heb je een webshop en wil je graag uitbreiden? Dan is deze speciale vorm een uitkomst. De financiering kan namelijk eenvoudig meegroeien met de omzet van je webshop. Zorg hierbij wel altijd voor een gezonde marge. Financier als het even kan niet je volledige voorraad, maar een maximale 70%. Met voorraad is er natuurlijk altijd het risico op bederf, uit de mode raken of het niet kunnen verkopen van de volledige voorraad. Een veilige marge zorgt voor rust in je onderneming.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing voor starters

Heb je een negatieve BKR registratie, maar wil je toch van start gaan met je nieuwe onderneming? Laat je dan niet tegenhouden door de negatieve BKR registratie. Er zijn verschillende initiatieven waardoor het toch mogelijk kan zijn om als starter aan de slag te gaan ondanks je negatieve BKR registratie.
Daarnaast kan crowdfunding een hele mooie vorm zijn om toch nog een financiering rond te krijgen, ook met een negatieve BKR regisratie

Waar wordt op gelet bij de startersfinanciering met BKR

Droom je al jaren van je eigen onderneming, maar denk je dat je beperkt wordt door je negatieve BKR registratie?
Dan raden wij je aan om toch eens een financiering aan te vragen. Waarom? Omdat er tegenwoordig veel meer initiatieven zijn voor een bedrijfsfinanciering ondanks een negatieve BKR registratie. Naast initiatieven zoals Qredits kan crowdfunding een heel goed alternatief zijn.

Hoe krijg ik de financiering?

Wat wij in de praktijk veel mis zien gaan is de aanvraag van de financiering. Zonder goed onderbouwd plan komt er namelijk geen financiering. Bij Kredietwijzer hebben we kennis en ervaring op het gebied van financieringen en weten wij wat er in het plan moet komen te staan.
Het is dan ook altijd raadzaam om hier begeleiding bij aan te vragen. De kosten zijn niet enorm en de opbrengst, jouw droom, is jou natuurlijk heel veel waard. Neem daarom een keer kosteloos en vrijblijvend contact met ons op en wij gaan graag voor je aan de slag voor een eerlijke financiering.

Veelgestelde vragen over een zakelijke lening zonder BKR toetsing

Ja, een zakelijk krediet zonder BKR toetsing is duurder. De reden hiervoor is eenvoudig, we kunnen niet bij alle aanbieders terecht om een financiering af te sluiten.

De meest voordelige aanbieders vragen de meeste zekerheden, zij willen jaarcijfers, BKR toetsing, Bankafschriften, prognose voor het lopende jaar etc.
Des te meer zekerheden, des te lager de rente.

Omdat je bij een krediet zonder BKR toetsing alleen maar bankafschriften aantoont is er een iets hoger risico. Dit gaat meestal samen met een iets hogere rente.

Ja, dit kan zeker! Zakelijk lenen zonder jaarcijfers en BKR is goed mogelijk. Er zijn op dit moment meerdere aanbieders die een financiering accepteren op uitsluitend zakelijke bankafschriften.

Vanuit je bankafschriften is op te maken wat je omzet is en wat je uitgaven zijn. Daarnaast kunnen ze zijn waar jij het zakelijke geld in investeert. Heb je zelf ook een storting gedaan naar je zakelijke rekening van uit privé? Dan wordt dit als zeer positief gezien!

De meeste zakelijke leningen wel. Een zakelijke lening wordt bij het BKR geregistreerd vanaf een bedrag van € 1.000,00 en als je hoofdelijk aansprakelijk bent voor de financiering.

Anders dan bij een consumptief krediet aan particulieren wordt bij de zakelijke lening en het zakelijk krediet het limiet van je lening, inclusief de te betalen rente, niet geregistreerd.

Bij een Zakelijke lening komt er op je BKR als omschrijving ZA te staan met daarachter 1 Euro als limiet.
De reden hiervoor is dat zakelijke leningen vaak een wisselend limiet hebben waardoor het lastig is om de registratie bij te werken.

Niet alle zakelijke kredieten worden aangemeld bij het BKR. Er zijn een aantal non-bancaire instellingen die niet aangesloten zijn bij het BKR. Deze kunnen geen BKR toetsing uitvoeren en geen BKR registratie plaatsen.

Als je een lening wilt afsluiten zonder BKR toetsing en zonder jaarcijfers, wordt er uitsluitend gevraagd om je bankafschriften. Dit kan alleen bij zakelijke financiering tot een bedrag van € 150.000,00.
Wil je meer lenen dan zal de kredietinstelling gaan vragen om jaarcijfers.

Als je een aanvraag doet van minder dan € 150.000,00 volstaat het om bankafschriften aan te leveren. Wij werken samen met verschillende aanbieders, van welke periode je moet aanleveren hangt af van de kredietinstelling. Het minimum is 3 maanden, het maximum is 15 maanden.