Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

American Style Factoring

American Style Factoring heeft alle voordelen van Factoring.
Het enige verschil is dat je bij American Style Factoring zelf selecteert welke facturen je via factoring wilt laten verlopen.

Wel de lusten van factoring, maar niet de lasten van het uit handen geven van je volledige debiteuren portefeuille.

American Style Factoring Aanvragen
American style factoring. Jij bepaalt welke facturen via factoring verlopen.

Waarvoor wordt factoring gebruikt?

Om te bepalen of factoring iets voor je is, moet je natuurlijk eerst weten wat het is.
Factoring zorgt ervoor dat jouw factuur binnen 24 uur betaald wordt door een factoringmaatschappij.

Hoe werkt American factoring?

Een korte uitleg:
Jij hebt werkzaamheden verricht en je wilt jouw factuur gaan versturen. Omdat je zelf de kosten voor de factuur al wel hebt gemaakt wil je de betaling snel ontvangen, je hebt echter een betaaltermijn in je algemene voorwaarden staan van 30 dagen.
Dan kan factoring de oplossing zijn. Jouw factuur kan namelijk binnen 24 uur betaald worden.
Jij levert jouw factuur niet aan bij de klant, maar bij de factoringmaatschappij. Deze doet een supersnelle scan op de debiteur (zonder de debiteur te bellen overigens). Is de debiteur kredietwaardig? Dan wordt jouw factuur direct door de factoringmaatschappij uitbetaald. Dit zorgt ervoor dat jij gelijk het geld op je rekening hebt en jij jouw crediteuren direct kan betalen.
De factoringmaatschappij zorgt verder voor de incasso van jouw factuur. Het risico van het niet meer betalen van deze factuur komt overigens ook bij de debiteur te liggen.

Verschillende vormen van factoring

Bij deze vorm van factoring bepaal je zelf welke facturen je wel en welke facturen je ook vooral niet via factoring wilt laten verlopen. Hierdoor ben je een stuk flexibeler en kan je jouw cashflow veel beter managen.

Veelgestelde vragen

Met American Style Factoring bepaal je zelf welke facturen je laat vergoeden door de factoringmaatschappij en welke facturen je zelf aan je klant wilt versturen.

Nee, helaas worden niet alle facturen geaccepteerd. Als jouw debiteur niet kredietwaardig blijkt kan je geen gebruik maken van factoring voor deze debiteur. Daarnaast moet de debiteur een onderneming zijn (factoring kan alleen B2B) en kan je factoring alleen gebruiken voor reeds geleverde diensten.

Als je gebruik wilt maken van factoring dan moet je minstens aan onderstaande 3 voorwaarden voldoen:

  1. De dienst of goederen moeten geleverd zijn
  2. De factuur moet gericht zijn aan een onderneming
  3. De debiteur (degene aan wie je de factuur wilt verzenden) moet kredietwaardig zijn

Voldoe je aan deze drie voorwaarden? Dan kan factoring voor jou een hele goede optie zijn om je facturen binnen 24 tot 48 uur uitbetaald te krijgen.

Er zijn dus veel voordelen, zeker het zelf bepalen welke facturen je doorgeeft aan de factoringmaatschappij is een groot voordeel ten opzichte van de regulier (reverse) factoring waarbij je jouw volledige debiteurenadministratie uit handen geeft.
Een nadeel van deze vorm van factoring is dat de kosten iets hoger zijn dan bij de andere vormen van factoring voor de facturen die je indient.
Wil je exact weten wat de kosten en de mogelijkheden zijn voor deze vorm van factoring? Neem contact met ons op en wij gaan direct voor je aan de slag om te kijken wat het best bij jouw situatie past.