Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

Zakelijke lening of zakelijk krediet nodig, maar nog geen jaarcijfers? Goed nieuws! Het is geen probleem, er zijn verschillende kredietinstellingen die niet om jaarcijfers vragen.

Je kunt eenvoudig je aanvraag voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers indienen bij Kredietwijzer!

Lenen zonder jaarcijfers kan voor iedere ondernemers vorm van ZZP-er tot N.V.

Wat heb je nodig:

Zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen
Zakelijke lening zonder jaarcijfers? Het kan!

Eenvoudig geld lenen zonder jaarcijfers

Icoon cash

Tot € 740.000,00

Een lening zonder jaarcijfers kan je afsluiten tot maximaal € 740.000,00

Icoon chat

Snel geregeld

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om de wensen door te nemen.

Icoon review

Zonder gedoe

In plaats van jaarcijfers vragen we om bankafschriften. Eenvoudig aanleveren!

Zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Als je een financiering wenst af te sluiten, maar je onderneming bestaat nog maar een jaar. Of de jaarcijfers zijn gewoon nog niet klaar. Dan wil je een financiering kunnen afsluiten zonder jaarcijfers. Gelukkig is hier een oplossing voor.
Zakelijk lenen zonder jaarcijfers kan bij veel verschillende kredietinstellingen.
Zelfs bij de traditionele banken zoals Rabobank kan je nu terecht voor een lening zonder jaarcijfers. De verwachting is dat deze markt zich de komende jaren nog snel gaat ontwikkelen. Er komen steeds meer aanbieders voor de bedrijfsfinanciering zonder jaarcijfers.

Waarom toch financieren zonder jaarcijfers?

Van oudsher zijn we gewend dat banken en kredietinstellingen vragen om jaarcijfers om na te gaan of een bedrijfsfinanciering haalbaar is. Steeds meer krijgen we het idee dat we op deze manier aan het financieren zijn op oude gegevens.
Om dit op te lossen kijken de kredietinstellingen steeds meer naar de bankafschriften van de zakelijke rekening. Zeker bij financieringen tot € 100.000,00 is dit een heel eenvoudig middel. Het grote voordeel is dat je dan ook kijkt naar de situatie zoals deze zeer recent was. In de meeste gevallen worden de bankafschriften van een periode van 12 maanden opgevraagd. Toch kan je al bij Kredietwijzer terecht als je onderneming nog maar 3 maanden bestaat en je bankafschriften van 3 maanden kunt aantonen.
Uiteraard moet er wel omzet zichtbaar zijn op deze rekening.

4 Mogelijkheden voor de zakelijke lening zonder jaarcijfers

Als je wilt financieren zonder jaarcijfers zijn er vier verschillende mogelijkheden om een lening zonder jaarcijfers af te sluiten:

Welke van de vier je kiest hangt af van je kredietbehoefte. Zo zal je bij een objectfinanciering een andere kredietbehoefte hebben dan bij je voorraad financiering. Kredietwijzer helpt je graag met de keuze voor het juiste product.
Om de keuze eenvoudiger te maken leggen we hieronder kort de verschillende kredietvormen nog even uit.

Wat heb je nodig bij een zakelijke lening zonder jaarcijfers?

Als je geen jaarcijfers kunt aanleveren kan je toch nog een zakelijke lening afsluiten.
In plaats van de jaarrekening vragen we om bankafschriften. De bankafschriften moeten minimaal van een periode van 3 maanden zijn.

Zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers is dus echt zakelijk lenen zonder gedoe!

Zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen
Zakelijk geld lenen zonder gedoe

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

Bij een zakelijke lening krijg je in één keer een bedrag op je rekening gestort. Je hebt een vaste rente een vaste looptijd en een vast maandtermijn bij een zakelijke lening.
Je weet dus altijd vooraf waar je aan toe bent. Een zakelijke lening is geschikt voor bijvoorbeeld object financiering en minder geschikt voor financiering van voorraden of werkkapitaal. Dit omdat er bij het werkkapitaal vaak een flexibele kredietbehoefte is.
Een zakelijke lening zonder jaarcijfers is over het algemeen ook een zakelijke lening zonder BKR toetsing.

Voordeel van de zakelijke lening

Het grootste voordeel van de zakelijke lening is dat er duidelijkheid is.

 • Je weet vooraf waar je aan toe bent en dat geeft rust en zekerheid.
 • Geen bijkomende kosten gedurende de looptijd van de lening

Nadelen van de zakelijke lening

Naast voordelen zijn er ook wel wat nadelen te benoemen.

 • Als er een extra kredietbehoefte is dan moet je opnieuw een financiering aanvragen.
 • Boete bij vroegtijdig inlossen van de financiering

zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Een zakelijk krediet is een flexibele vorm van de zakelijk geld lenen.
Bij een zakelijk krediet spreek je met de bank een kredietlimiet af tot welk bedrag je mag opnemen. Je mag bij dit krediet ook altijd boetevrij eerder de lening geheel of gedeeltelijk inlossen.
Een zakelijk krediet is ideaal als je bijvoorbeeld je werkkapitaal wilt gaan financieren. Bij werkkapitaal financiering kan je denken aan financiering voor loonkosten of het betalen van je crediteuren. Daarnaast is deze flexibele leenvorm uitermate geschikt voor het financieren van je voorraad. Zodra je voorraad weer voor een deel verkocht is, los je de financiering weer in.

Grootste voordeel van het zakelijk krediet

Een zakelijk krediet heeft verschillende voordelen. De grootste zetten we even voor je onder elkaar:

 • Altijd geld achter de hand
 • Boetevrij inlossen wanneer je wilt

Grootste nadeel van het zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is eigenlijk niets anders dan een doorlopend krediet. Toch worden er zakelijk wel andere voorwaarden gesteld.

 • Extra kosten voor het aanhouden van de kredietfaciliteit

Waarbij consumenten geen extra kosten voor hun krediet betalen is dit bij de zakelijke klanten anders.
Bij een zakelijk krediet betaal je een extra bedrag per maand of kwartaal omdat het geld voor jouw onderneming voor opname beschikbaar staat.

Veelgestelde vragen over zakelijke lening zonder jaarcijfers

Het enige document dat je moet aanleveren is een zakelijk bankafschrift. Afhankelijk van de kredietinstelling moet dit een bankafschrift in PDF of als MT940 bestand zijn. Meer is niet nodig.
Wil je als startup geld lenen? Dan moet er een goed ondernemingsplan zijn. We adviseren je om hier flink in te investeren. Niet alleen voor de financiering, maar ook voor je inzicht(en).

Ja, een zakelijke lening zonder jaarcijfers is vaak duurder dan een zakelijke lening waarbij we meer documenten nodig hebben. De reden hiervoor is dat onze keuze beperkt wordt als we een lening moeten aanvragen bij kredietinstellingen die genoegen nemen met enkel bankafschriften.
Een beperkte keuze betekent veelal een hogere prijs voor de lening.

Het belangrijkste is dat je bankafschriften kunt aanleveren van je zakelijke rekening.
Op deze bankafschriften moeten je inkomsten worden bijgeschreven en je lasten worden afgeschreven.
Is er een gezonde verhouding tussen inkomen en uitgaven en is er voldoende cashflow? Dan kan een financiering verstrekt worden.

Voor een zakelijke lening moet je onderneming minimaal 3 maanden ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en je moet bankafschriften van een periode van 3 maanden aaneengesloten kunnen aantonen. Tijdens deze periode moet er uiteraard wel een gezonde omzet op je zakelijke rekening worden bijgeschreven.

Als je een zakelijke lening aanvraagt zonder jaarcijfers wordt er gekeken naar je bankafschriften. Er wordt gekeken naar je financiële situatie, de verhouding tussen de omzet en het gevraagde leenbedrag.
Daarnaast wordt er naar je uitgaven gekeken. Zijn de ratio’s goed? Dan staat er niets meer in de weg om je een lening te verstrekken zonder het aanleveren van de jaarcijfers.

Goed nieuws! Ook zonder jaarcijfers is snel geld lenen geen probleem. Een zakelijke lening kan al binnen 24 uur geregeld zijn. Het is belangrijk dat je zelf zo snel mogelijk de gevraagde bankafschriften aanlevert. Dit kunnen bankafschriften van een volledig jaar zijn, maar ook van 3 maanden aaneengesloten.
Welke periode we nodig hebben hangt af van de kredietinstelling.

Het belangrijkste voor een snelle zakelijke lening is dat we goed, snel en duidelijk blijven communiceren. Dit maakt altijd het verschil.

Om te kunnen bepalen of je een zakelijke lening zonder of met jaarcijfers wilt afsluiten, moet je natuurlijk ook begrijpen wat het verschil is.
Bij een lening zonder jaarcijfers heb je minder mogelijkheden, er zijn minder kredietinstellingen waar je terecht kunt.
Daarnaast is er een groot verschil in de tarieven, een zakelijke lening zonder jaarcijfers is vaak zelfs tientallen procenten duurder. Naast een hogere rente zijn ook de maandlasten vaak veel hoger omdat de maximale looptijd beperkt is tot maximaal 24 maanden. Bij een lening met jaarcijfers kan de looptijd oplopen tot 60 maanden of zelfs langer.
Een zakelijke lening zonder jaarcijfers is dus geld lenen met:

 • (Veel) Hogere rente
 • Hogere maandtermijnen, je betaalt bij sommige aanbieders zelfs per dag terug
 • Beperkte keuze in aanbieders

Toch zaken om rekening mee te houden als je een zakelijke lening wilt gaan afsluiten.

Onze partners zijn onder andere bekend van:

Lease zonder jaarcijfers

Voor het leasen zonder jaarcijfers zijn er veel verschillende mogelijkheden.
Om de juiste te kiezen is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Voor Equipment lease gelden bijvoorbeeld weer hele andere regels dan voor autolease.
Daarnaast zijn er ook grote verschillen tussen het afsluiten van een financial lease of een operational lease.

Debiteurenfinanciering zonder jaarcijfers

Een debiteurenfinanciering kan eenvoudig gefinancierd worden zonder jaarcijfers. Bij een debiteurenfinanciering wordt namelijk veel meer gekeken naar de debiteur. De debiteur zal kredietwaardig moeten zijn om een krediet te kunnen verstrekken. Er wordt dus niet gekeken naar jouw kredietwaardigheid.
De twee meest voorkomende vormen van financieren van debiteuren zijn:

 • factoring
 • factuur financiering

Hoewel de namen erg op elkaar lijken, zijn er aanzienlijke verschillen.
Bij Factoring ben je volledig verlost van het debiteurenrisico. Kortom, als je debiteur niet betaalt, is dat niet jouw probleem. Jij hebt je geld ontvangen het risico is overgegaan naar de factoringmaatschappij.
Bij factuur financiering werkt dit anders. Je kunt je facturen indienen, krijgt deze volledig uitbetaald en moet dit weer terugbetalen nadat jouw debiteuren de factuur hebben betaald. Je mag maximaal 30 dagen na de vervaldatum van de facturen de financiering weer terugbetalen.