Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Equipment Lease

Met Equipment lease financier je een product. Dit kan uiteenlopen van zwaar materieel, vaar-en voertuigen tot je koffiemachine.
Je betaalt een maandelijks bedrag en hoeft niet in één keer een grote financiering te doen. Je wordt economisch eigenaar van het product dat je gaat leasen.

Equipment Lease aanvragen
Equipment Lease snel en voordelig geregeld

Onze partners zijn onder andere bekend van:

Over Equipment lease

De vertaling van Equipment is apparatuur. Als we “Equipment lease” vertalen komen we uit op “Apparatuur Lease”. En dat zegt ook precies wat het doet. Bij Equipment wordt al snel gedacht aan zwaar materieel, zoals een vrachtwagen lease. De term is echter veel meer omvattend. Het gaat van het lease van je handzaagmachine tot het leasen van zware machines. Een leasebedrag kan daarmee ook variëren van enkele honderden tot tientallen miljoenen.

Voordelen van Lease

Lease heeft een enorm voordeel ten opzichte van zelf financieren. Het grote voordeel is dat jij je geld op de bank kunt houden. Het is niet nodig om direct een grote investering te doen. “Cash is King” is een veelgehoorde opmerking. Als jij de cash op je rekening kunt houden kan je daarmee weer andere investeringen doen om je bedrijf nog sneller te laten groeien.
Als je gaat leasen ben je direct economisch eigenaar van de goederen, je kunt het apparaat dus direct opnemen in op je balans en afschrijven.

Nadelen van Lease

Er zijn natuurlijk niet alleen voordelen, een lease heeft ook een aantal nadelen. Ten eerste kost geld lenen natuurlijk altijd geld. Dat is bij Equipment leasing niet anders. Bij een zakelijke lease is de rente van de lening natuurlijk wel aftrekbaar van de inkomstenbelasting/winst, dit omdat het kosten voor de financiering zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de aanvraag en bemiddelingskosten. Ook deze kosten zijn fiscaal verrekenbaar. Hierdoor betaal je minder aan je belastingen.
Een ander nadeel is dat je een maandelijkse verplichting heb gekregen. Een lease moet je natuurlijk wel weer in maandelijkse termijnen terugbetalen.

Veelgestelde vragen over Equipment Lease

Er is geen verschil tussen Equipment lease en Financial lease. Mits de Equipment lease niet gesloten wordt als operational lease (wat in 99,9% het geval is). Zowel bij Equipment lease als bij Financial lease ben je zelf direct economisch eigenaar van het product dat je gaat leasen.
Je kunt het dus opnemen op je balans. De te betalen rente als kosten opvoeren waardoor je weer minder belasting gaat betalen en als het nodig is, moet je zelf ook direct het product verzekeren en de kosten voor onderhoud en dergelijk betalen.

In verreweg de meeste gevallen is een Equipment lease veel goedkoper dan een operational lease. De reden hiervan is dat in een operational lease ook altijd de kosten zitten voor verzekering, afschrijving etc.
Bij een equipment lease of financial lease leen je een bedrag waarmee het product dat je wilt financieren wordt aangekocht.
Nog een bijkomend zeer groot voordeel is dat je bij Equipment lease ook gelijk de eigenaar bent van het product. Als de lease is voldaan ben jij nog altijd de eigenaar van het product en kan je het verkopen wanneer je wilt als het product nog een restwaarde heeft.
Bij een operational lease moet je het gefinancierde object weer teruggeven aan de leasemaatschappij.

Een equipment lease is een laagdrempelig product. Als starter kan je veel producten leasen. Je hebt dus geen jaarcijfers of andere documenten.
Je zult wel in het bezit moeten zijn van een Kamer van Koophandel inschrijving. Daarnaast is bijvoorbeeld bij een autolease alleen nog een kopie van je bankpas nodig. Eenvoudiger kunnen we het niet maken.
De kredietverstrekkers hebben natuurlijk al extra zekerheid omdat ze een vorm van onderpand hebben in het object dat jij aankoopt. Hierdoor zijn de voorwaarden in de meeste gevallen bijzonder soepel.

In de meeste gevallen moet je de BTW zelf financieren. Toch zijn hier gelukkig ook uitzonderingen op. Zeker bij de grotere bedragen kunnen er mogelijkheden zijn om ook de BTW nog te financieren. Wil je een equipment lease afsluiten en ook de BTW meefinancieren? Dan kunnen we natuurlijk altijd naar een slimme constructie kijken om dit voor elkaar te krijgen.

Omdat er bij een equipment lease een onderpand is, zijn de financiers snel. Een equipment lease kan binnen 48 uur geregeld zijn. Uitzonderingen hierop zijn de grotere leases voor bedragen van € 150.000,00 en meer. Maar zelfs dan kan er snel geschakeld worden. De kredietmaatschappij heeft een onderpand en daarmee loopt de kredietverstrekker natuurlijk al minder risico.