Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Crowdfunding

Kan je bij de reguliere banken niet terecht omdat je niet aan de voorwaarden voldoet? Of vind je crowdfunding gewoon een heel mooi idee?
Dan kan je bij Kredietwijzer jouw crowdfunding lening aanvragen.
Crowdfunding is een populaire manier van financieren.

Crowdfunding wordt veel gebruikt voor horeca, maar is voor iedere andere branche ook inzetbaar.

Crowdfunding aanvragen
Crowdfunding, één van de non-bancaire oplossingen

Onze partners zijn onder andere bekend van:

Wat is crowdfunding?

Bij crowdfunding leen je van één of meerdere investeerders. Dit gebeurt door het uitschrijven van een project. Investeerders kunnen het project dan beoordelen en als zij interesse hebben in jouw project investeren.
Bijvoorbeeld. Jij wilt een voorraadfinanciering voor je winkel. Je hebt hier € 50.000,00 voor nodig.

Om dit onder de aandacht te krijgen bij de investeerders kan je een project uitschrijven, je wordt hierbij meestal begeleid door een medewerker van een crowdfunding platform.
Op dit platform komt vraag en aanbod samen. Een platform heeft vaak enkele projecten en honderden of duizenden investeerders.
Als jouw project helemaal goed is uitgeschreven kan het “live” gezet worden op het crowdfunding platform. Je ziet dan al binnen enkele minuten de eerste reacties binnenkomen. Meestal is een project binnen 24 uur “volgeschreven”. Dit betekent dat het project voldoende financiers heeft gevonden om jouw project te financieren.

Jij krijgt het geld op je rekening gestort en je kunt weer verder met je onderneming. Tussen aanvraag en uitbetaling zit meestal enkele weken. Het crowdfunding platform vraagt meestal om verschillende zekerheden en hier moet natuurlijk wel overeenstemming met jou over bereikt worden.

De kracht van Crowdfunding

Op de crowdfunding platformen zie je partijen altijd prachtig bij elkaar komen. Ondernemers met een geldbehoefte en particulieren die extra rendement willen maken en hier ook wat extra risico bij willen lopen. Omdat je investeerders moet verleiden is het belangrijk dat jouw project goed omschreven wordt.
Naast de medewerker van het platform helpen wij, als Kredietwijzer, hier ook graag bij. Samen zorgen we dat jouw project een succes wordt.

Crowdfunding voor:

Veelgestelde vragen over crowdfunding

Heb je een financieringsbehoefte. Dan is het verstandig om crowdfunding ook mee te nemen in het aanbod. Deze vorm van financieren is niet geschikt voor bedragen tot € 25.000. Veel platformen hanteren deze € 25.000,00 ook als minimaal te verstrekken bedrag.
Heb je meer dan 25.000 Euro nodig en zijn er zekerheden die je kunt bieden voor de financiering? Dan kan dit een hele goede oplossing zijn.

Crowdfunding is de afgelopen jaren echt volwassen geworden. Als je een zakelijke lening afsluit dan heb je natuurlijk alleen het risico dat je de financiering niet terug kunt betalen.
Denk vooraf bij een financiering sowieso goed na of de financiering gedurende de looptijd betaalbaar blijft.
Twijfel je hieraan, win dan advies in. Als je een lening via crowdfunding aan bent gegaan heb je meestal ook zekerheden gegeven. Deze zekerheden kunnen uitgewonnen worden als je niet aan je verplichtingen kunt voldoen.

Het risico ligt bij crowdfunding meer bij de investeerders. Als een ondernemer niet meer terug kan betalen, ben je als investeerder namelijk je geld kwijt. De AFM heeft hiervoor al aangegeven dat