Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Debiteuren financieren

Heb jij veel facturen uitstaan, maar heb je nu het geld nodig om aan je verplichtingen te kunnen voldoen? Verbeter dan snel je cashflow met een debiteurenfinanciering!

Dé vier manieren om je debiteuren te financieren:

Samen met jou kijken we graag welke vorm het best bij jouw onderneming past.

Debiteuren financieren
Direct jouw debiteuren financieren

Veilige en verantwoorde debiteurenfinanciering

Icoon cash

Snelle betaling

Jouw facturen binnen 48 uur betaald zodat jij weer verder kunt met investeren in jouw onderneming. Alles snel en eenvoudig geregeld.

Icoon chat

Geen debiteuren meer

Je hoeft zelf geen aandacht meer te schenken aan je debiteurenadministratie. Pure winst, minder tijdverlies en frustratie voor jouw onderneming.

Icoon review

Snel betalen

Jouw facturen binnen 48 uur betaald! Omdat je zelf snel je geld ontvangt kan je snel jouw facturen betalen. Dit kan je weer kortingen opleveren!

Debiteuren financieren? de 4 manieren!

Nog even kort de uitleg over debiteuren financieren. Iedere klant die bij jou nog een factuur open heeft staan, is een debiteur. Debiteuren zijn onderdeel van je werkkapitaal. Daarom worden de termen werkkapitaal financieren en debiteurenfinanciering nog wel eens door elkaar gebruikt. Dit is niet helemaal terecht omdat de term werkkapitaal breder is dan debiteuren financieren. Bij debiteuren gaat het om het voorschieten van de facturen die je nog open hebt staan bij jou klanten.

Des te sneller je jouw debiteuren kunt financieren, des te meer voordeel jij kunt krijgen bij jouw leveranciers. Het snel betalen van jouw crediteuren kan je aanzienlijke kortingen opleveren. Kijk bij het financieren van je debiteuren dus niet alleen naar de kosten, denk ook aan de besparingen die het je kan opleveren.
Op deze pagina behandelen wij debiteurenfinanciering door middel van:

Naast bovengenoemde manieren van debiteuren financieren zijn er nog meer mogelijkheden. De bovenstaande zijn (verreweg) de meest voorkomende vormen.

Debiteuren financiering met factoring

Bij Factoring neemt de factoringmaatschappij jouw debiteuren en het bijbehorende debiteurenrisico over.
Factoring kan alleen bij B2B facturen. Heb je facturen aan consumenten? Dan kan je deze nog altijd indienen via factuur financiering. Factoring is dan helaas geen optie.

voordelen van factoring

De voordelen van factoring voor debiteurenfinanciering zijn:

 • Binnen 24 uur geld op je rekening
 • Geen BKR toetsing/haalbaarheidstoetsen op jou als ondernemer
 • Risicobeperking, geen debiteurenrisico en een beperkte administratie
 • Gunstige betaalvoorwaarden van jouw leveranciers
 • Betaaltermijn van je debiteuren zonder risico verlengen
 • Eenvoudig te regelen
 • Betere kredietscore
 • Ook internationale facturen kunnen ingediend worden

Kort samengevat: Factoring biedt zekerheid en snelheid. Daarnaast legt het minder druk op de debiteurenadministratie.

nadelen van factoring

Als er voordelen zijn, zijn er ook nadelen had de grote Johan Cruijff kunnen zeggen. Omdat we graag zo volledig mogelijk willen zijn zetten we ook deze op een rij voor je:

 • Factoring kost geld
 • Geen volledige controle over de facturen
 • Je kunt niet alle facturen indienen, bijvoorbeeld geen B2C facturen

Geld lenen kost geld, dat is voor factoring natuurlijk niet anders. Ook voor factoring moet je geld betalen. Hoeveel is onder andere afhankelijk van de vervaltermijnen van de facturen en de kwaliteit van je debiteuren.
Bij factoring worden niet altijd alle debiteuren gefinancierd. Een voorbeeld hiervan is dat je de facturen van consumenten niet kunt indienen. De reden hiervoor is dat consumenten niet te screenen en te verzekeren zijn met een kredietverzekering.

Debiteuren financieren met factuur financiering

Factuur financieren en factoring, het lijkt hetzelfde en toch is het verschil enorm. Het zijn twee totaal verschillende manieren van financieren. Bij factuur financiering kan je tot een bedrag van € 100.000,00 voor facturen indienen. Hierbij is wel één voorwaarde, je moet klant zijn bij de desbetreffende bank.
Ben je geen klant bij de bank? Dan kan je maximaal 2 facturen indienen.
Kenmerken van factuur financiering:

 • Jouw onderneming behoud het debiteurenrisico
 • Maximaal financieringsbedrag tot € 100.000,00
 • Maximale looptijd 30 dagen na vervaldatum van de factuur
 • Ook voor particuliere klanten
 • Factuur financiering is een goedkopere oplossing
 • Geen contracten, eenvoudig af te sluiten

De verschillen met factoring zijn hiermee enorm groot.

Debiteurenfinanciering met factuur financiering veel goedkoper. Blijf oog houden voor de risico’s

Het grootste risico bij deze vorm van financieren is de terugbetaling. Je ontvangt natuurlijk direct de betaling van de financiering, maar het geld moet natuurlijk ook weer een keer terugbetaald worden. Dit doe je uiteraard zodra de factuur betaald is, maar het kan dan heel verleidelijk zijn om dit geld voor andere zaken te gebruiken.
Daarnaast blijft het debiteurenrisico bij jou liggen. Als je een factuur hebt gefinancierd, maar deze wordt niet betaald door jouw klant, dan heb je een uitdaging.

Financiering op basis van je debiteurenboek

Een mooie flexibele vorm die meegroeit met je debiteuren. Zeker voor ondernemingen met explosieve groei en de bijbehorende financieringsbehoefte kan de financiering op basis van het debiteurenboek een hele mooie zijn.

Wat houdt financiering op basis van je debiteurenboek in?

Eigenlijk zegt de titel het al. De financieringsmaatschappij kijkt op basis van deze vorm naar je debiteurenboek.
Je debiteurenboek vormt je stille onderpand. Je blijft dus gewoon zelf financieren en loopt zelf ook nog altijd het debiteurenrisico.
Er kan tot ongeveer 70% van de waarde van het debiteurenboek gefinancierd worden. Groeit je debiteurenboek omdat jouw onderneming groeit? Dan groeit ook jou kredietlimiet en kan je meer lenen. Een financiering op basis van je debiteurenboek groeit dus met je mee.

Welke voorwaarden moet je aan voldoen?

Financiering met stille verpanding op basis van het debiteurenboek gebeurt meestal bij de wat grotere ondernemingen.
Om het inzichtelijk voor je te maken zetten we de mogelijkheden op een rij:

 • Alleen voor B.V.’s en N.V.’s
 • Minimale financiering € 100.000,00
 • Maximale financiering van 70% van het debiteurenboek

Voordelen van debiteurenfinanciering op basis van het debiteurenboek

Er zijn een aantal voordelen voor de ondernemer en de onderneming bij financiering op basis van het debiteurenboek. Om dit duidelijk te maken zetten we ook deze even kort op een rij:

 • Flexibel Krediet
 • Stille verpanding debiteuren
 • Geen persoonlijke garantie
 • Geen verborgen kosten
 • Minimale administratie, geen facturen uploaden

Snel financieren na analyse van het debiteurenboek

Heb je snel geld nodig? Dan is deze vorm van financieren een uitstekende manier. Na een goede analyse op je debiteurenboek kan de financiering snel geregeld worden. Gezien de te verstrekken bedragen wordt er uiteraard wel een grondige analyse gedaan.
Zo wil de financieringsmaatschappij natuurlijk ook weten hoe lang je gemiddelde debiteur uitstaat.

Financiering met stille verpanding van de debiteuren

Eén van de grote voordelen van deze vorm van financieren is dat het werkt met een stille verpanding. Jouw klanten blijven gewoon rechtstreeks de facturen aan jou betalen zoals ze gewend zijn.

Debiteuren financieren met een zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is een flexibele vorm van zakelijk geld lenen.
Je kunt geld opnemen tot aan je kredietlimiet en mag boetevrij inlossen op je zakelijk krediet wanneer je wilt en zoveel je wilt.
Je betaalt alleen rente over het uitstaande saldo van je lening.

Altijd geld achter de hand

Als je kiest voor het zakelijke krediet heb je altijd geld achter de hand om je crediteuren te betalen. Een zakelijk krediet is een flexibele leenvorm. Een zakelijk krediet gebruik je daarmee ook niet echt als debiteurenfinanciering, maar eerder als financiering voor werkkapitaal. Het zorgt er namelijk voor dat je een gezonde buffer hebt om de salarissen te betalen, je crediteuren te betalen of extra voorraad in te kopen.

Veelgestelde vragen over debiteuren financieren

Het is mogelijk om vanaf 1 factuur al je debiteurenfinanciering te laten doen. Je mist dan natuurlijk wel de échte kracht achter het financieren van debiteuren. Als je maar 1 factuur laat financieren gaat dit je minder voordeel opleveren dan een groter deel, of misschien zelfs als je facturen te laten financieren.

Nee, niet alle debiteuren worden geaccepteerd. Een extreem voorbeeld is een onderneming die in faillissement verkeerd. Hiervan zal de factuur niet geaccepteerd worden, dit omdat de financieringsmaatschappij ook nagenoeg zeker weet dat deze factuur niet, of in ieder geval niet volledig, voldaan zal kunnen worden.

Geld lenen kost geld, dat is bij het financieren van debiteuren niet anders. Bij een debiteurenfinanciering zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. Het laagste tarief is 1,2% en het hoogste tarief dat op dit moment bij ons bekend is, is 6,6%. Veel hangt af van de kredietwaardigheid van de debiteur.
Je wordt altijd vooraf op de hoogte gesteld van de kosten.

Als één van jouw facturen die je hebt verkocht niet wordt voldaan, is dit voor jou geen probleem bij factoring. Heb je gekozen voor factuur financiering? Dan blijft het debiteurenrisico bij jou. Wat je risico is hangt dus af van de vorm van financiering die je kiest.
Factoring is een veilige manier van financieren. Je ontwijkt daarmee het volledige debiteurenrisico.
Ook bij financiering op basis van het debiteurenboek blijft het risico bij jou en je onderneming liggen.

Nee, factoring is niet iets dat altijd wordt goedgekeurd voor debiteurenfinanciering.
Er zijn een aantal belangrijke spelregels waaraan voldaan moet worden als je gebruik wilt maken van factoring voor de debiteurenfinanciering.

De 2 belangrijkste spelregels zijn:

 1. Je facturen mogen niet verpand zijn (bijvoorbeeld aan een kredietverstrekker)
 2. De debiteur moet verzekerbaar zijn

Onze partners zijn onder andere bekend van: