Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Vrachtwagen leasen

Een vrachtwagen leasen is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt een lease voor je vrachtwagen zelfs als starter afsluiten.
Een offerte voor je vrachtwagen lease kan je via Kredietwijzer binnen enkele uren in je mailbox hebben staan.
Jaarcijfers zijn tot een leasebedrag van € 740.000,00 niet nodig.

Vrachtwagen lease aanvragen

Onze partners zijn onder andere bekend van:

Vrachtwagen leasen, eenvoudig en snel geregeld

Wil je voor jezelf gaan starten en je eigen vrachtwagen leasen? Of ben je al een tijdje onderweg en ben je toe aan een andere vrachtwagen?
Dan kan het leasen van een vrachtwagen een echte uitkomst zijn. Een financial lease voor je vrachtwagen is snel en eenvoudig geregeld.
Het enige waar je rekening mee kan houden is dat je een deel van de financiering zelf moet betalen.

Hoeveel eigen geld heb je nodig bij een vrachtwagen lease

Een van de grootste struikelblokken is het inbrengen van het eigen geld. Hier is een regel voor die bij nagenoeg iedere leasemaatschappij gehanteerd wordt. Als je een vrachtwagen wilt gaan leasen kan je tot 85% van de aanschafwaarde (ex. BTW) van de vrachtwagen financieren.
Het resterende bedrag moet je zelf kunnen inbrengen.
Om het te verduidelijken geven wij ook graag een eenvoudig rekenvoorbeeld.
Stel: Je koopt een vrachtwagen van € 100.000,00 ex. BTW. Je kunt 85% procent financieren (€ 85.000,00). Dit betekent dat er nog een restbedrag van € 15.000,00 overblijft wat je zelf moet inleggen.
Als je al een tijdje ondernemer bent kan je deze € 15.000 overigens wellicht nog financieren met een zakelijke lening.

Ook de BTW is volledig te financieren

Als we nog even teruggaan naar de vrachtwagen van € 100.000,00 moet je bij de aanschaf van deze vrachtwagen € 21.000,00 aan BTW betalen.
Het goede nieuws is dat deze BTW volledig te financieren is. De BTW kan je in 12 gelijke termijnen weer terugbetalen.
Omdat je de BTW ook weer kunt verrekenen kan je bij de BTW aangifte heb je direct weer wat financiële ruimte.
Heb je ook de aanbetaling moeten financieren? Dan kan je met de ontvangen BTW ook je zakelijke lening weer inlossen.

Financial of operational lease

Een vrachtwagen leasen kan op twee verschillende manieren, je kunt kiezen voor een Financial lease (eigenlijk gewoon een lening) of een operational lease (het best te vergelijken met het huren).
Aan beide vormen kleven voor-en nadelen. Een groot voordeel bij de Financial lease is dat de vrachtwagen direct op de balans gezet kan worden.
Alle kosten kan je dus verrekenen met inkomstenbelasting/vpb. Daarnaast loop je ook het risico dat op hoge onderhoudskosten. Bij een financial lease komen deze voor jouw rekening. Jij bent bij een financial lease ook de economisch eigenaar.
Een operational lease laat zich het best vergelijken met een huurcontract. Dit heeft als voordeel dat je vooraf duidelijk weet waar je aan toe bent. In je maandtermijn voor de vrachtwagen lease zitten ook de kosten voor verzekering, onderhoud etc. Een vast bedrag per maand.
Het grote nadeel is dat je dus ook een vast bedrag betaald als de auto niet rijdt en extra moet betalen als je boven het afgesproken kilometrage rijdt.
Aan het einde van je lease contract moet je bij een operational lease de vrachtwagen inleveren en heb je niets meer. Bij een financial lease is, na het betalen van de laatste termijn, de vrachtwagen van jou.

Meer dan vrachtwagen lease:

Veelgestelde vragen over vrachtwagens leasen

Jazeker, ook als starter kan je een leasecontract afsluiten voor een vrachtwagen. Houd er hierbij wel rekening mee dat je 15% van de aanschafwaarde zelf moet betalen. Dit kan wellicht met een zakelijke lening.
De BTW kan gelukkig wel volledig gefinancierd worden.

Tot € 740.000,00 zijn er geen jaarcijfers nodig. Je kunt dus, als je alleen een vrachtwagen wilt leasen, een vrachtwagen met een gouden stuur leasen voordat je jaarcijfers aan moet tonen.
Een vrachtwagen leasen is daarmee prima haalbaar voor iedere ondernemer.

Ja, voor een lease moet je ook zelf een bedrag inbrengen. Dit bedrag is 15% van de aanschafwaarde van de wagen.
Koop je een vrachtwagen van € 60.000,00? Dan zal je € 9.000,00 als aanbetaling moeten doen.
De BTW financieren is wel volledig mogelijk.

Als je een financial lease afsluit voor een vrachtwagen wordt er bij de meeste leasemaatschappijen een BKR toetsing gedaan. Naast deze toetsing bij het BKR vindt er ook een BKR registratie plaats.

Ook hierbij zijn er uitzonderingen. Zo zijn er een aantal maatschappijen die geen BKR toetsing en registratie doen. Ben je op zoek naar een vrachtwagen lease zonder BKR toetsing? Vermeld dit dan direct bij je aanvraag en wij gaan aan de slag om voor jou de geschikte financiering te vinden.

Bij een Leasecontract kunnen afsluitkosten in rekening gebracht worden. Deze worden door de leasemaatschappij meestal direct in de financiering verwerkt zodat deze niet apart bij je in rekening gebracht worden.
Bij een leasecontract heb je dus meestal niet te maken met directe afsluitkosten.

De maximale termijn voor het leasen van een vrachtwagen is 96 maanden.
Binnen deze 96 maanden moet de volledige lease weer voldaan zijn. Uiteraard mag je altijd kiezen voor een slottermijn. Dit is een betaling die gedaan moet worden aan het einde van de looptijd.
Hierdoor betaal je gedurende de looptijd van de lease een (veel) lager maandtermijn.

Wat een vrachtwagen lease kost hangt af van verschillende componenten. De twee belangrijkste hiervoor zijn:

  • Aanschafprijs van de vrachtwagen
  • Looptijd van de vrachtwagenlease

Des te langer de lease loopt, des te lager het maandtermijn van de lease.
Dit geldt natuurlijk ook voor de aanschafprijs. Des te lager de aanschafprijs, des te lager het maandtermijn van de lease.
Een voorbeeldberekening maken kunnen wij altijd kosteloos voor je doen. Neem hiervoor contact met ons op en wij spreken de mogelijkheden met je door.