Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Equipment Lease

Met equipment lease krijg je toegang tot nieuwe en gebruikte bedrijfsmiddelen, zonder een grote investering te moeten doen.

Equipment Lease aanvragen
Equipment Lease snel en voordelig geregeld

Onze partners zijn onder andere bekend van:

Wat is Equipment Lease

De vertaling van het woord equipment is apparatuur.
Equipment lease wordt kan je dan ook gebruiken voor apparatuur dat je wilt aanschaffen.
Apparatuur is een breed begrip en dat is ook hoe je equipment lease kan inzetten. Van koffieautomaat tot vrachtwagen. Je kunt het allemaal leasen door gebruik te maken van equipment leasing.

Equipment lease is daarmee een containerbegrip (containers kan je overigens ook leasen). Alle apparatuur, inclusief autolease, is een equipment lease.

Het grote voordeel van Equipment lease is dat jouw onderneming geen grote investering hoeft te doen en direct gebruik kan maken van het te leasen object.

Welke vormen van Equipment lease zijn er?

Als je wilt gaan leasen heb je twee verschillende vormen van lease. Je kunt kiezen voor de financial lease variant, waarbij je zelf direct economisch eigenaar wordt van het object dat je financiert of je kunt kiezen voor operational lease.
Operational lease laat zich het best vergelijken met huur. Het volledige eigendom blijft bij de leasemaatschappij en jouw onderneming betaalt maandelijks een bedrag voor de lease van het object. Deze termijnen zijn incl. BTW.

Bij financial lease ben je zelf eigenaar en moet je zelf zorgdragen voor de verzekering van hetgeen je wilt gaan leasen. Daarnaast financier je bij financial lease vaak niet het gehele object. Je moet in de meeste gevallen zelf een (kleine) aanbetaling doen.

Voorwaarden voor equipment lease

Equipment lease is bijzonder laagdrempelig. Dit komt omdat er een onderpand is voor de leasemaatschappij. Dat onderpand vertegenwoordigd een waarde waardoor er voor de leasemaatschappij altijd een extra zekerheid is.
Omdat equipment lease een heel breed begrip is en er voor het leasen van een bus nu eenmaal andere regels gelden dan voor het leasen van een drone zetten we hieronder alleen de belangrijkste voorwaarden op een rij:

  • De machine of het apparaat heeft een serienummer
  • Het apparaat of de machine is als zelfstandig aan te merken
  • Er bestaat een tweedehands/gebruikte markt voor

Voor het leasen tot een bepaald bedrag, op dit moment € 740.000,00 is het niet altijd nodig om jaarcijfers aan te tonen. Je kunt dus zelfs als starter al een behoorlijk groot bedrag in de lease financieren. Ook de BTW laat zich over het algemeen goed financieren.

Voor wie is equipment lease geschikt

Equipment lease is voor iedere ondernemer, van starter tot gevestigde ondernemer, af te sluiten.
Een lease zorgt ervoor dat een (grote) investering niet nodig is. Wil je, of kan je, deze investering niet doen, maar heb je toch extra apparatuur nodig? Dan is de lease een hele goede oplossing.
Een lease is vaak eenvoudig en snel te regelen.

Een lease is daarmee ook direct voor nagenoeg iedere ondernemer een geschikte oplossing. Een lease zorgt ervoor dat je geld op de bank kunt laten staan en toch verder kunt gaan met ondernemen of het aannemen van grotere klussen.

Wat zijn de kosten bij equipment lease

Bij equipment lease betaal je in sommige gevallen afsluit of bemiddelingskosten voor het tot stand komen van de lease.
Daarnaast betaal je natuurlijk altijd een vergoeding voor de lease.
Bij een financial lease is de vergoeding eenvoudig na te gaan omdat je rente betaalt over het bedrag dat je gebruikt hebt voor de lease.
De rente ligt in veel gevallen lager dan bij de reguliere zakelijke lening.

Bij operational lease betaal je maandelijks een vast bedrag. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. In sommige gevallen wordt na de leaseperiode het object van jouw onderneming na een kleine aanbetaling. Bij auto’s of bedrijfsbussen gebeurd het ook veelvuldig dat het object weer aan de leasemaatschappij wordt teruggegeven.

Alternatieven voor equipment lease

Nadeel van het leasen is dat je “vast zit” aan de leasemaatschappij. In de praktijk merken we dan ook dat er regelmatig gezocht wordt naar alternatieven voor de equipment lease.
Gelukkig is er een goed alternatief voor equipment lease. Je kunt namelijk ook nagaan of het mogelijk is om een zakelijke lening af te sluiten.

Een zakelijke lening is een krediet met een vaste rente en een vaste looptijd. Je kunt deze dan ook afstemmen op het object dat je wilt gaan financieren.
Helaas is het niet mogelijk om bij een zakelijke lening te gaan werken met een slottermijn of een ballonbedrag. Dit zijn methodes om je maandlasten te verlagen omdat je aan het eind van de lening nog een wat groter bedrag moet voldoen.

De zakelijke lening wordt minder vaak afgesloten dan de lease overeenkomst.

Veelgestelde vragen over Equipment Lease

Er is geen verschil tussen Equipment lease en Financial lease. Mits de Equipment lease niet gesloten wordt als operational lease (wat in 99,9% het geval is). Zowel bij Equipment lease als bij Financial lease ben je zelf direct economisch eigenaar van het product dat je gaat leasen.
Je kunt het dus opnemen op je balans. De te betalen rente als kosten opvoeren waardoor je weer minder belasting gaat betalen en als het nodig is, moet je zelf ook direct het product verzekeren en de kosten voor onderhoud en dergelijk betalen.

In verreweg de meeste gevallen is een lease veel goedkoper dan een operational lease. De reden hiervan is dat in een operational lease ook altijd de kosten zitten voor verzekering, afschrijving etc.
Bij een equipment lease of financial lease leen je een bedrag waarmee het product dat je wilt financieren wordt aangekocht.
Nog een bijkomend zeer groot voordeel is dat je bij Equipment lease ook gelijk de eigenaar bent van het product. Als de lease is voldaan ben jij nog altijd de eigenaar van het product en kan je het verkopen wanneer je wilt als het product nog een restwaarde heeft.
Bij een operational lease moet je het gefinancierde object weer teruggeven aan de leasemaatschappij.

Een lease is een laagdrempelig product. Als starter kan je veel producten leasen. Je hebt dus geen jaarcijfers of andere documenten.
Je zult wel in het bezit moeten zijn van een Kamer van Koophandel inschrijving. Daarnaast is bijvoorbeeld bij een autolease alleen nog een kopie van je bankpas nodig. Eenvoudiger kunnen we het niet maken.
De kredietverstrekkers hebben natuurlijk al extra zekerheid omdat ze een vorm van onderpand hebben in het object dat jij aankoopt. Hierdoor zijn de voorwaarden in de meeste gevallen bijzonder soepel.

In de meeste gevallen moet je de BTW zelf financieren. Toch zijn hier gelukkig ook uitzonderingen op. Zeker bij de grotere bedragen kunnen er mogelijkheden zijn om ook de BTW nog te financieren. Wil je een equipment lease afsluiten en ook de BTW meefinancieren? Dan kunnen we natuurlijk altijd naar een slimme constructie kijken om dit voor elkaar te krijgen.

Omdat er bij een lease een onderpand is, zijn de financiers snel. Een equipment lease kan binnen 48 uur geregeld zijn. Uitzonderingen hierop zijn de grotere leases voor bedragen van € 150.000,00 en meer. Maar zelfs dan kan er snel geschakeld worden. De kredietmaatschappij heeft een onderpand en daarmee loopt de kredietverstrekker natuurlijk al minder risico.

Voor-en nadelen van equipment lease

Voordelen:

  • Vermindering van initiële kosten
  • Toegang tot de nieuwste technologie
  • Belastingvoordelen
  • Flexibele leasevoorwaarden
  • Eenvoudiger budgetbeheer

Nadelen:

  • Hogere totale kosten op lange termijn
  • Contractuele verplichtingen
  • Geen eigendom aan het einde van de lease
  • Afhankelijkheid van de leasemaatschappij
  • Mogelijke gebruiksbeperkingen