Probleemloos
Het aanvragen van een zakelijke financiering is simpel, duidelijk en duurt slechts een minuut.
Tijdbesparend
1x aanvragen en wij gaan aan de slag om de beste oplossing voor je te vinden.
Zorgeloos
Onderteken ons aanbod digitaal en we maken het geld dezelfde werkdag over.
One Stop Shop
Vaste Looptijd
Snel uitbetaald
Veelgestelde vragen:
Daar zouden we je graag een direct antwoord op geven. Toch is dit lastig. Wat een financiering je gaat kosten is afhankelijk van de vorm van financiering die bij jouw onderneming past.
Daarnaast is het afhankelijk van het risico dat de bank gaat lopen als ze jouw onderneming een financiering verstrekken. Hoe hoger het risico, des te hoger de rente.
Bestaat je onderneming al langer en heb je prima jaarcijfers? Dan is het juist mogelijk om een veel lagere rente te krijgen, lager dan particulieren op dit moment. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen. Dien dan een aanvraag in en wij gaan zo spoedig mogelijk voor je aan de slag.
Een zakelijke lening is er voor iedere ondernemer. Van starter tot onderneming die al jaren bestaat. Een zakelijke lening is er voor iedereen.
Er zijn natuurlijk altijd wel een aantal minimale voorwaarden. Je onderneming moet minimaal ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en je moet in het bezit zijn van een zakelijke rekening.
Als je niet als start up wilt financiering moet je onderneming minimaal 3 maanden bestaan en in deze 3 maanden ook al een redelijke omzet gedraaid hebben.
Jazeker! Er zijn veel verschillende aanbieders van de zakelijke lening die niet om jaarcijfers vragen. Zij vinden het veel belangrijker om te zien wat er op jouw bankafschrift gebeurd.
In plaats van je jaarcijfers beoordelen zij dus je bankafschriften. Op zich logisch, je bankafschriften geven een veel duidelijker beeld van wat er op jouw rekening gebeurd dan je jaarcijfers of je prognose.
Een zakelijke lening zonder jaarcijfers is dus eenvoudig te regelen.
Om een toetsing te kunnen doen bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) moet je aangesloten zijn bij het BKR.
Lang niet alle partijen die zakelijke kredieten verstrekken zijn aangesloten bij het BKR. Er zijn tegenwoordig steeds meer non-bancaire instellingen die kredieten verstrekken waar je een financiering kunt afsluiten. Deze zijn niet aangesloten bij het BKR en kunnen daardoor ook geen BKR toetsing doen.
Een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten is dus zeer zeker mogelijk. Sterker nog, je hebt keuze uit verschillende kredietinstellingen waar je een lening kunt afsluiten.
Een zakelijke lening wordt meestal gekoppeld aan goederen. De looptijd van je lening hangt dan ook samen met de waarde van dit gefinancierde object. Financier je iets waarvan te verwachten is dat het na 3 jaar “op is” en het product ook geen restwaarde meer heeft? Dan zal de maximaal te financieren termijn 36 maanden zijn.
Is de levensduur langer en is er een restwaarde? Dan kan de looptijd langer en je maandelijkse verplichtingen lager zijn.
De meest voorkomende looptijden zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. De minimale looptijd is 1 maand en de maximale looptijd is 120 maanden.
Ook hier kunnen we een positief antwoord op geven. Een zakelijke lening is zeker over te sluiten.
Heb je meerdere leningen lopen maar heb je die, achteraf bekeken, niet bij de juiste partijen afgesloten?
Dan kan het voordelig zijn om je zakelijke leningen te herfinancieren.
Of jouw zakelijke lening oversluiten ook kosteloos kan hangt af van de huidige voorwaarden van je lening. Niet bij alle instellingen kan je boetevrij aflossen op je lening. Als je wilt weten wat voor jou de mogelijkheden zijn dan nemen wij dit uiteraard heel graag met je door.
Onze partners zijn bekend van:
Alles over de zakelijke lening
Alles over de zakelijke lening
Een zakelijke lening is een financiering met een vaste looptijd. Je kunt bij sommige partijen boetevrij tussentijds inlossen. Maar lang niet bij allemaal.
Wil je een flexibele leenvorm, neem dan een kijkje op de pagina over het zakelijk krediet.
We vertellen je graag alles wat je moet weten over de zakelijke lening en misschien nog wel meer. Hieronder een overzicht van de onderwerpen op deze pagina.
De zakelijke lening verder uitgelegd.
Zoals gezegd leggen we graag alles zo goed mogelijk uit.
Daarom hebben we deze pagina overzichtelijk ingedeeld met de belangrijkste informatie over de zakelijke lening.
We leggen het volgende graag aan je uit:
- Wat is een zakelijke lening?
- Wat zijn de voorwaarden?
- Zijn er bijkomende kosten?
- Waarom kiezen voor een zakelijke lening?
- Wat wordt makkelijke verstrekt? Een lening of een krediet?
- Hoeveel rente zit er op een zakelijke lening?
- Hoe snel moet de lening worden terugbetaald
- Veelgestelde vragen
Mocht je nog iets missen, neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch, via het contactformulier of via whatsapp.
Wat is een het?
Als je een zakelijke lening afsluit krijg je in één keer het afgesproken bedrag op je rekening gestort. Daarna betaal je maandelijks een bedrag aan rente en aflossing.
Hoeveel je betaalt is natuurlijk afhankelijk van het bedrag dat je geleend hebt en de afgesproken looptijd van de lening.
Des te langer de looptijd, des te lager het maandtermijn.
Daarnaast is er nog een verschil tussen de vorm van aflossing. Dit kan op 2 manieren:
- Annuïtaire lening; Bij een annuïtaire lening betaal je gedurende de hele looptijd van de lening hetzelfde maandbedrag. In dit maandbedrag zit een deel rente en een deel aflossing. Des te langer je hebt betaald voor de lening, des te meer je aflost in en minder rente je betaald in je maandtermijn. Zoals gezegd, het maandtermijn blijft altijd gelijk.
- Lineaire lening; Bij een lineaire lening betaal je iedere maand een vast bedrag aan aflossing. Daarnaast betaal je de rente over het uitstaande saldo. Des te meer je hebt afgelost, des te lager de maandlasten zullen zijn voor je lening.
Een zakelijke lening laat zich het best vergelijken met een persoonlijke lening voor de particuliere klant. Deze persoonlijke lening worden overigens altijd annuïtair afgesloten.
Zijn er bijkomende kosten?
Geld lenen kost geld. Dat is inmiddels een bekende uitdrukking. De vraag is natuurlijk altijd, hoeveel kost het dan precies?
Wat de exacte bijkomende kosten zijn hangt natuurlijk af van het bedrag dat je leent en bij welke bank we de financiering onder kunnen brengen.
Voor een zakelijke lening zullen altijd extra kosten in rekening gebracht worden, denk hierbij aan afsluitprovisie en/of behandelingskosten.
Over het algemeen telt, hoe hoger de lening, hoe hoger het bedrag aan de afsluitprovisie en extra bijkomende kosten.
Bij kredietwijzer zorgen we er uiteraard voor dat deze kosten zo laag mogelijk liggen.
Als je een financiering bij Kredietwijzer aanvraagt gaan wij direct op zoek naar de lening met de laagste rente en afsluitprovisie. Alles om ervoor te zorgen dat jij een voordelige lening kan afsluiten.
Waarom kiezen voor een zakelijke lening
Als je zakelijk gaat financieren kan je in de basis kiezen uit twee verschillende manieren van zakelijk financieren.
Je kunt kiezen voor een lening, of voor een krediet.
Bij een zakelijk krediet krijg je een flexibele vorm van geld lenen. Het laat zich het best vergelijken met een doorlopend krediet voor particulieren.
Een lening waarbij je tussentijds extra kunt inlossen en waarbij je weer opnames kunt doen uit je krediet.
Het grote nadeel is dat opnames doen uit je krediet heel verleidelijk kan zijn. Dat lijkt geen probleem, maar als je opnames doet ga je meer rente betalen.
Dit kan gezien worden als een risico.
Een zakelijke lening kent dit risico niet. Hierbij betaal je in vaste termijnen je lening weer volledig terug.
Hierdoor weet je zeker dat je na een vooraf afgesproken periode, jouw lening ook weer helemaal is terugbetaald.
Een lening geeft veel meer duidelijkheid en zekerheid als een krediet.
Wat wordt makkelijker verstrekt? Een lening of een krediet?
Een zakelijke lening wordt niet direct makkelijker verstrekt. Wel is het zo dat de limieten bij de zakelijke leningen veel hoger zijn dan bij het krediet. Heb je veel geld nodig? Dan is de kans groot dat het grootste gedeelte van je lening uit een lening zal bestaan, wellicht aangevuld met een klein krediet.
Bij autolease wordt een financiering altijd verstrekt in de vorm van lening overigens. Dit omdat de kredietinstellingen absolute zekerheid willen hebben over de terugbetaling van de lening. Ze willen dat er voor een deel een afbouw plaatsvind zodat het restant van de lening nooit boven de waarde van de auto uit zal komen.
Hoeveel rente zit er op een zakelijke lening?
Welke rente je voor een lening moet betalen kunnen we vooraf niet zeggen. Dit hangt namelijk af van het risicoprofiel dat je krijgt. Dit profiel wordt gebaseerd op verschillende risicofactoren waar een bank op toetst.
Hierbij kan gekeken worden naar je BKR als privépersoon. Maar er wordt natuurlijk ook gekeken naar vele andere factoren.
Ze kijken natuurlijk naar je omzet, maar ook van hoeveel bedrijven of particulieren dit afkomstig is. Of er een gezonde spreiding is van je afnemers, of je jouw belastingen altijd op tijd betaalt etc. etc.
Er wordt naar tientallen factoren gekeken.
Aan de hand van deze factoren stelt een bank een risicoprofiel van jouw onderneming op. Des te hoger het risico, des te hoger de rente zal zijn.
Hoe snel moet de lening worden terugbetaald
Daar kunnen we kort in zijn. De minimale termijn voor terugbetaling is 1 maand. Een lening heeft een maximale looptijd van 120 maanden. Dit laatste is alleen met lease het geval. Heb je een andere vorm van financieren zoals de reguliere lening? Dan is de maximale looptijd 96 maanden.
De looptijd van een financiering hangt in veel gevallen samen met het te financieren object.
Wat zijn de voorwaarden?
Als je gaat aanvragen, wil je natuurlijk het liefst een goedkeuring op je kredietaanvraag. Wij ook trouwens, wij beseffen ons als geen andere dat het MKB de motor is van onze economie. En een financiering kan dan een heel mooi smeermiddel zijn.
In totaal zijn er in Nederland meer dan 150 kredietverstrekkers. Dat is echt heel veel. De voorwaarden lopen dan ook sterk uiteen. Je kunt al een financiering aanvragen als starter. Hiervoor moeten dan wel een ondernemingsplan en een financieringsplan worden opgesteld.
Hieraan moet je onderneming minimaal voldoen
Je onderneming bestaat tussen de 3-6 maanden:
Je hebt eigenlijk maar 3 dingen nodig:
- Je onderneming moet langer dan 3 maanden ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
- Bankafschriften met bij-en afschrijvingen van de laatste 3 maanden
- Gemiddelde omzet minimaal 5000 Euro per maand
Je onderneming bestaat tussen de 6-12 maanden:
Je onderneming bestaat tussen de 12-36maanden:
Je onderneming bestaat langer dan 36 maanden: