Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!
26 februari 2024

Voor en nadelen van Factoring

Wil jij gebruik gaan maken van Factoring? Dat kan om verschillende redenen een goede oplossing zijn. Factoring is nog altijd een vrij onbekende manier van financiering. Dit terwijl het voor veel ondernemers juist een goede manier van financieren kan zijn. Maar net als bij iedere zakelijke lening zijn er natuurlijk voor-en nadelen.

Voordelen van Factoring

Omdat we graag positief beginnen, gaan we van start met de voordelen. Factoring heeft een aantal voordelen als je het vergelijkt met een zakelijke lening.

  • Binnen 24 tot 48 uur zijn jouw facturen voldaan
  • Geen gedoe met BKR toetsingen
  • Geen kredietbeoordeling op jou of je onderneming

Snelle betalingen van je facturen

Verreweg het grootste voordeel zit hem dus in het gegeven dat je jouw facturen echt op korte termijn betaald krijgt. Hierdoor kan jij jouw facturen weer sneller betalen, wat weer kan resulteren in inkoopvoordeel.

Geen gedoe met BKR toetsing

Een zakelijke lening zonder BKR toetsing afsluiten is niet eenvoudig. Als je factoring aanvraagt heb je niets meer te maken met het BKR, dat maakt het alweer een stuk eenvoudiger.

Geen beoordeling van jouw onderneming

Heeft jouw onderneming een negatief eigen vermogen? Of heb je zelf te maken met een negatieve BKR registratie? Dan weet je waarschijnlijk uit ervaring dat een reguliere lening niet meer mogelijk is en je bent aangewezen op de (duurdere) non-bancaire financiers.
Bij factoring heb je hier geen last van. Bij factoring wordt wel de debiteur getoetst. Dit is ook gelijk één van de nadelen.

Nadelen van Factoring

Johan Cruijff zei het: “Ieder voordeel, heeft een nadeel”, of was het andersom? In ieder geval, ook bij factoring zijn er niet alleen maar voordelen. Er zijn zeker ook nadelen te benoemen.

  • Niet geschikt voor iedere ondernemer
  • Goede voorlichting nodig in verband met kosten
  • Geen mogelijkheden om extra bedragen op te nemen

Factoring is niet geschikt voor iedere ondernemer/onderneming

Factoring is niet geschikt voor iedere onderneming. Factureer jij voornamelijk aan particulieren? Dan kan je geen gebruik maken van factoring.
Daarnaast is factoring alleen mogelijk voor afgeronde diensten. Betaalt jouw klant bijvoorbeeld 50% vooraf en 50% na levering. Dan kan de eerste factuur niet via factoring verlopen, de tweede wel. Dit omdat de levering dan geweest is.

Navraag bij de kosten belangrijk

Geld lenen kost geld, dat is bij factoring natuurlijk niet anders. Het voorschieten van jouw factuur is ook een vorm van geld lenen. Jij ontvangt de betaling van de factuur en de factoringmaatschappij neemt de vordering over.
Daarmee lijkt de kous af. Helaas is dit niet het geval. Als de factuur niet voldaan wordt kunnen er weer kosten bij jou in rekening gebracht worden. Doe hiervoor altijd navraag bij de factoringmaatschappij.

Geen mogelijkheden voor extra financiële ruimte

Heb je meer geld nodig? Dat kan niet bij factoring. Het enige dat gefinancierd wordt zijn de vorderingen die je hebt. Extra geld is niet mogelijk.
Ook het verkrijgen van een lening kan lastiger worden, dit omdat je jouw facturen al verpand hebt aan een andere partij.

Wil je meer weten over factoring? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor en nadelen van Factoring