Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!
7 februari 2024

Zakelijke lening met een negatief eigen vermogen

Heeft jouw onderneming meer schulden dan bezittingen op je balans? Dan heeft jouw onderneming te maken met een negatief eigen vermogen.
Dat is geen positief verhaal en daarom ook een reden waarom veel banken geen financiering meer verstrekken op het moment dat jouw onderneming een negatief eigen vermogen heeft.

Zijn er nog mogelijkheden?

Als je te horen hebt gekregen dat jouw zakelijke lening is afgewezen omdat je een negatief eigen vermogen heeft, dan is dit natuurlijk een vervelende boodschap. Het goede nieuws is echter wel dat er nog mogelijkheden kunnen zijn voor een financiering.
Het nadeel is dat deze leningen veelal wel iets duurder zijn dan de leningen bij de banken.

Toch uit de startblokken om door te ondernemen?

Heb je juist een financiering nodig om jouw nieuwe plannen door te voeren? Dan is er gelukkig toch nog goed nieuws. Ook met een negatief eigen vermogen kan je nog altijd een zakelijk krediet aanvragen. Ook al is het aantal banken of kredietinstellingen waar je terecht kunt iets beperkter, het kan gelukkig nog altijd.

Denken in mogelijkheden

Bij Kredietwijzer denken we graag in mogelijkheden! Een belangrijke reden waarom een (non)-bancaire instelling je toch nog een financiering zou kunnen verstrekken is je maandomzetten.
Daarom vragen wij niet alleen om de jaarrekeningen, maar ook om de bankafschriften. Een jaarrekening vertelt vaak niet het hele verhaal en met een bankafschrift kunnen we bij verschillende kredietverstrekkers wellicht net iets verder komen.

Zakelijke lening met een negatief eigen vermogen

En bij een autolease?

Ook bij de autolease is het geen probleem als er sprake is van een negatief eigen vermogen. Als je een auto wilt gaan leasen wordt er over het algemeen niet naar de jaarcijfers gekeken. Dit geldt ook bij het leasen van bijvoorbeeld vrachtwagens, tractoren of ander zwaar materiaal.
Tot een bedrag van € 740.000,00 hebben wij voor het leasen van dergelijk materieel geen jaarcijfers nodig.
Een negatief eigen vermogen is dus vervelend, maar zeker geen “showstopper” om te gaan financieren.