Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Zakelijke lening? Wat zijn de kosten?

Geld lenen kost geld, dat weten we allemaal. Waarom geld lenen geld kost is bij de meeste mensen ook duidelijk. Als je geld gaat lenen moet je rente betalen over de uitstaande financiering.
Hoe hoog de rente is, hangt af van de kredietverstrekker en de vorm van geld lenen.
Zo heeft een zakelijke lening vaak een hogere rente dat een zakelijk krediet. Het verschil is echter dat een zakelijk krediet vaak extra kosten heeft per maand of per kwartaal.
Hierdoor is het lastig om de financieringen eenvoudig met elkaar te vergelijken.

Laagste rente niet altijd het goedkoopst

Wat de rente voor je zakelijke lening is, kunnen we op voorhand niet zeggen. Er zijn meer dan 50 verschillende aanbieders voor de zakelijke leningen. Wil je weten wat de laagste rente is? Dien een vrijblijvende aanvraag bij ons in en wij gaan voor je aan de slag om te zien wat de laagste rente voor een zakelijke lening voor jou is.

Kosten zakelijke lening

Zakelijke lening nodig? Kredietwijzer!

  1. Gratis aanvragen
  2. Binnen 24 uur reactie
  3. Meer dan 50 aanbieders vergelijken
  4. Vrijblijvende offerte

Bij Kredietwijzer denken we in mogelijkheden. Vraag gratis aan en wij gaan voor je aan de slag om na te gaan wat de beste oplossing is om een kosteloze en vrijblijvende offerte voor je op te stellen.

Verantwoord zakelijk lenen begint met vergelijken van aanbieders. Kredietwijzer vergelijkt er meer dan 50 zodat jij de beste zakelijke lening krijgt.

Wil jij weten wat Kredietwijzer voor jou kan betekenen? Vraag dan eenvoudig een zakelijke lening, zakelijk krediet of lease aan.

Zakelijke lening aanvragen

Afsluitkosten bij een zakelijke lening

Bij een zakelijke lening worden er vaak afsluitkosten door de kredietinstelling in rekening gebracht. Deze kosten worden in rekening gebracht om de kosten van de aanvraag “terug te verdienen”. De afsluitkosten voor een lening kunnen variëren tussen de 0 en 4%. De hoogte van de afsluitkosten voor de zakelijke lening verschilt dus aanzienlijk.

Bemiddelingskosten zakelijke lening

Bemiddelingskosten zijn kosten die in rekening gebracht worden als je gebruik maakt van een kredietbemiddelaar, financieel adviseur of intermediair. De kosten voor het bemiddelen van een zakelijke lening verschillen sterk.

Bemiddelingskosten worden vooraf besproken

Bemiddelingskosten moeten volgens de gedragscode MKB Financiering vooraf met de ondernemer worden gecommuniceerd. Als Kredietwijzer houden wij ons hier uiteraard aan.

Wél bemiddelingskosten? Dan vaak geen afsluitkosten!

Als er bemiddelingskosten in rekening gebracht worden, wordt dit vaak afgetrokken van de afsluitkosten. Hierdoor heb je met bemiddeling netto dus geen extra kosten en wél advies.

Vaste kosten

Een aantal kredietbemiddelaars brengen vaste kosten in rekening. Deze kosten kunnen per kwartaal of per jaar in rekening worden gebracht.
De hoogte van deze kosten varieert van 0,5% – 1% per kwartaal of 0,5% tot 1,5% per jaar.
Deze kosten worden berekend over het uitstaande saldo van de lening.
Voor de vaste kosten van de lening maakt het geen verschil of er gekozen is voor een bemiddelaar. Deze vaste kosten worden altijd in rekening gebracht.

Boete bij te late betaling

Te laat betalen kan er voor zorgen dat er extra kosten in rekening gebracht worden. Deze extra kosten zijn tussen de 0,5% en 5% van het bedrag van de achterstand en kunnen daarmee flink oplopen.
Lang niet alle kredietverstrekkers hanteren deze extra vergoeding. Let hier dus goed op als je een zakelijke lening aangaat.
Heb je al een zakelijke lening en verwacht je dat je binnenkort je maandtermijn niet kunt voldoen? Ga dan tijdig in gesprek met je kredietverstrekker. Hierdoor kan je problemen voorkomen.

Kosten bij vervroegde inlossing

Vervroegde aflossing van je lening kan veel extra kosten met zich meebrengen. Bij een zakelijke lening zijn er verschillende kredietverstrekkers die kosten in rekening brengen. Voordat je een zakelijk lening afsluit is het van belang om hier aandacht voor te hebben.
Het vervroegd aflossen zorgt voor financiële ruimte. Een, soms behoorlijk zware, maandelijkse verplichting kan komen te vervallen, waardoor jouw onderneming weer extra financiële ruimte krijgt.
De kosten van vervroegde inlossing kunnen oplopen tot meer dan 40% van de zakelijke lening.
De tip lijkt mij dan ook duidelijk, let altijd op de kosten bij vervroegde aflossing!

Hoe kies ik de juiste aanbieder?

Wil je een verantwoorde zakelijke lening afsluiten? Let dan vooral op de volgende zaken:

  • Wat zijn de kosten bij vervroegde aflossing?
  • Wat is de rente van de lening?
  • Zijn er éénmalige kosten en welke bedragen zijn dit
  • Zijn er vaste extra kosten per maand, kwartaal of per jaar en wat betekent dit voor de totale kosten?

Als je al deze punten bij elkaar op gaat tellen kan je snel achterhalen wat de totale kosten voor een zakelijke lening zijn.
Door dit te doen kan je aanbieders met elkaar vergelijken. Het nadeel? Er zijn tientallen aanbieders waarvan de goedkoopste helaas niet altijd het meest reclame maken. Deze partijen zijn dus niet zichtbaar waardoor je aanvraag vaak niet bij hen terecht komt als je het zelf regelt.

Extra kosten voor de zakelijke lening zonder jaarcijfers en BKR toetsing

Wil je een zakelijke lening zonder jaarcijfers of een zakelijke lening zonder BKR toetsing? Dan moet je rekening houden met extra kosten.
Een zakelijke lening zonder jaarcijfers of BKR toetsing is namelijk in de meeste gevallen aanzienlijk duurder. Reden hiervoor is dat de kredietverstrekker bereid is om een hoger risico te accepteren. Dit hogere risico zorgt voor een hogere prijs en daarmee ook gelijk een hogere rente. Een bancaire lening zonder jaarcijfers is tegenwoordig mogelijk, een zakelijke lening bij een bank afsluiten zonder BKR toetsing is niet mogelijk. Je zult dan de aanvraag moeten indienen bij een non-bancaire kredietverstrekker.

Omdat de non-bancaire kredietverstrekkers het geld zelf altijd duurder inkomen (funding), moeten zij ook meer vragen als ze een lening verstrekken. Vaak vragen ze naast een hogere rente ook nog afsluitkosten voor de lening.

Veelgestelde vragen over de kosten bij een zakelijke lening

Goede vraag. Ja, een lening via een bemiddelaar is in de meeste gevallen veel voordeliger. Een bemiddelaar is bekend met het totale financieringslandschap en kan er vaak voor zorgen dat je een voordelige financiering kan krijgen.
In totaal zijn er voor het MKB rond de 150 aanbieders. Als ZZP-er of MKB-er wordt er niet verwacht dat je bekend bent met al deze financieringsvormen. Hierdoor is de kans groot dat je snel de verkeerde keuze maakt. Een bemiddelaar verdient zichzelf over het algemeen dubbel en dwars terug.

Als de aanbieder is aangesloten bij de Stichting MKB Financiering dan krijg je inzichtelijk wat de totale kosten van de financiering zijn.
Naar ons idee wordt er alleen nog altijd niet duidelijk genoeg aangegeven wat de kosten zijn bij vroegtijdige beëindiging van de lening. Als je jouw krediet aanvraagt via Kredietwijzer vertellen wij je dit uiteraard wél. Je weet dan vooraf duidelijk waar je aan toe bent en wat er in verschillende situaties gebeurt.
Daarnaast maken we ook altijd transparant wat de extra kosten per aanbieder zijn.

We willen natuurlijk allemaal graag voor het spreekwoordelijke dubbeltje op de eerste rang. Helaas is dit bij een zakelijke lening niet mogelijk. Heb je een betaalrekening dan betaal je als ZZP-er of MKB-er meer dan de particuliere klant. Bij een zakelijke lening is dit aan bijkomende kosten helaas ook het geval.
Het voordeel is wel dat de rente bij een zakelijke lening veel lager kan zijn dan de rente bij een particulier klant.