Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Zakelijk krediet

Een zakelijke krediet is de meest flexibele vorm van zakelijk geld lenen.
Boetevrij aflossen en tot je kredietlimiet gewoon weer geld opnemen.

Een zakelijk krediet is ideaal voor het financieren van werkkapitaal of je debiteuren.
Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn voor een voordelig zakelijk krediet?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jouw zakelijk
Krediet aanvragen
Zakelijk krediet
voor iedere
ondernemer!

Zakelijk Krediet

Een zakelijk krediet is het best vergelijkbaar met een rekening courant krediet of een doorlopend krediet zoals dit er voor particulieren is.
Een zakelijk krediet is een krediet waarbij je op kunt nemen tot aan je kredietlimiet, het met de bank afgesproken maximale leenbedrag. Daarnaast mag je bij een zakelijk krediet ook altijd boetevrij weer extra inlossingen doen waardoor je de lening veel eerder af kunt lossen.
Een zakelijk krediet is daarmee een hele flexibele manier van geld lenen en bijvoorbeeld ideaal als financiering van werkkapitaal of als debiteurenfinanciering.
Een fijne flexibele vorm van geld lenen.

Voordelen van een zakelijk krediet

Er zijn een aantal voordelen van een flexibel krediet:

  • Flexibiliteit:
    Een flexibel krediet is de meest flexibele manier van geld lenen. Je mag het zakelijke krediet altijd boetevrij tussentijds extra inlossen en je mag weer opnames doen uit je krediet tot het kredietlimiet.
  • Vaste rente:
    Niet bij alle aanbieders, maar wel bij een aantal. Je krijgt een vaste rente gedurende een aantal jaar van het krediet. Dat is extra voordelig lenen
  • Lage maandelasten:
    Bij de voordeligste aanbieder betaal je 1,5% van het uitstaande saldo. Dit is een veel lager maandtermijn dan bij de zakelijke lening, waarbij je vaak een maximale looptijd hebt van 60 maanden. Gemiddeld betaal je met een zakelijk krediet een 25% tot 35% lager maandtermijn
  • Boetevrij inlossen en oversluiten:
    Merk je dat de rente is gaan dalen? Dan kan je de lening eenvoudig oversluiten. Bij een zakelijke lening moet je hier vaak een boete voor betalen. Bij het zakelijke krediet kan je boetevrij inlossen en oversluiten
  • Altijd geld achter de hand waardoor je geen kans mist:
    Omdat een zakelijk krediet een opname mogelijkheid heeft, heb je altijd geld achter de hand. Komt er een zakelijke kans voorbij en heb je ruimte in je krediet? Dan is een opname snel geregeld, vaak al binnen enkele minuten zodat jij jouw zakelijke kansen kan benutten. Vaak ook nog met een mooie korting omdat je snel kunt betalen

Veel voordelen, blijf kritisch

Het afsluiten van een zakelijk krediet heeft veel voordelen ten opzichte van een zakelijke lening. Toch is het belangrijk om kritisch te blijven. Zeker omdat het aanbod er ontzettend veel kredietverstrekkers zijn voor de zakelijke markt. Inmiddels zijn er meer dan 150 kredietverstrekkers voor de zakelijke markt en het aantal blijft groeien.
De rentes lopen uiteen van een kleine 5% tot meer dan 35% op jaarbasis.
Wil je zeker weten dat je kiest voor de juiste aanbieder en zo min mogelijk aan afsluitkosten betalen? Neem dan geheel kosteloos en vrijblijvend contact met Kredietwijzer op.

Nadelen van een zakelijk krediet

Het zakelijk krediet heeft ook een aantal vervelende nadelen.

  • De financiële ruimte kan verleidelijk zijn:
    Bij een zakelijk krediet heb je geld achter de hand tot het afgesproken kredietlimiet. Dit kan natuurlijk de mogelijkheid bieden om direct in te kunnen stappen als een zakelijke kans zich voordoet.
    Er is echter ook een nadeel, het wordt heel eenvoudig om geld op te nemen. Doe je dit te vaak? Dan betaal je teveel aan rente en kan je meer financieringsdruk ervaren
  • Doorlopend kosten door de bereidstellingsprovisie:
    Bij een zakelijk krediet betaal je vaak per maand of per kwartaal een percentage tussen de 0,1% en 0,5% voor de kredietfaciliteit. Dit zijn kosten die je extra moet betalen naast de rente van de lening
  • Documenten aanleveren:
    Omdat de kredietverstrekking verantwoord moet blijven vragen de kredietinstellingen vaak maandelijks of éénmaal per kwartaal om de bankafschriften in te lezen in hun systemen. Hierdoor kan de kredietinstelling nagaan of kredietverstrekking verantwoord blijft.

Maak van het zakelijke krediet geen eindeloos krediet

Als je een zakelijk krediet afsluit is het belangrijk om ook te zorgen voor een aflossing van de lening. Vaak zien we dat ingeloste bedragen weer opgenomen worden. Hierdoor kan het gebeuren dat er te lang aan de lening betaald wordt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zakelijk krediet?

Als je in aanmerking wilt komen voor een zakelijk krediet, moet je als starter minimaal een bedrijfsplan hebben.
Bestaat je onderneming al langer dan 3 maanden? Dan is het voldoende om bankafschriften van je zakelijke rekening met bij-en afschrijvingen van 3 maanden te kunnen overleggen.
Je kunt dus al snel in aanmerking komen voor een zakelijk krediet.
Om een zakelijk krediet te kunnen verkrijgen heb je minimaal nodig:

  • Als starter, een bedrijfsplan én een inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • Ben je al even bezig? Een bankafschrift van je zakelijke rekening met bij-en afschrijvingen van minimaal 3 maanden
  • Wil je meer keuze hebben? Dan een bankafschrift met bij-en afschrijvingen van minimaal 6 tot 12 maanden hebben
  • Wil je nog meer keuze en een lage rente? Dan zijn er bankafschriften met bij-en afschrijvingen van de laatste 15 maanden nodig. Daarnaast wordt er ook gevraagd om de meest recente jaarrekening of IB aangifte van de ondernemer
  • Belangrijk: Houd er rekening mee dat je gemiddelde maandomzet minimaal € 4.000,00 per maand zal moeten zijn

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Dit geldt overigens ook voor zakelijk lenen zonder BKR toetsing.

Welke documenten zijn er nodig voor een zakelijk krediet?

Welke documenten nodig zijn voor een zakelijk krediet hangt af van de fase waarin jouw onderneming zich bevindt en wat je wensen zijn:

Starter:
Voor een starter is een ondernemingsplan nodig en je moet ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel

Pas opgestarte onderneming (tussen 3 en 6 maanden):
Bankafschrift van de zakelijke rekening met bij-en afschrijvingen van de laatste 3 maanden.
Je omzet moet hierbij minimaal gemiddeld € 4.500,00 per maand zijn. Er is een heel beperkte keuze in aanbieders.

Je onderneming bestaat langer dan 1 jaar, maar korter dan 1,5 jaar:
Dan zijn er bankafschriften nodig met bij-en afschrijvingen van de laatste 12 maanden.

Je onderneming bestaat langer dan 1,5 jaar:
Bankafschrift van de laatste 15 maanden. Als je de laagste rente wenst is het ook handig om de jaarrekening van je onderneming aan te leveren. Het verschil in rente is vrij fors.

Waar kan ik een zakelijk krediet voor gebruiken?

Belangrijk is dat je een zakelijk krediet flexibel gaat gebruiken. Het is bijvoorbeeld ideaal voor het financieren van debiteuren, voorraad of meer algemeen gesproken werkkapitaal.
Een zakelijk krediet sluit je voor een flexibele behoefte die je ook weer flexibel kunt terugbetalen. Bijvoorbeeld je debiteuren. Als jouw debiteur betaald heeft kan jij dit bedrag weer geheel of gedeeltelijk gebruiken om je financiering af te bouwen. Hierdoor blijft het doel van het krediet in balans met het krediet.

Een zakelijk krediet afsluiten voor een auto is niet verstandig. Omdat je bij een auto goed in kunt schatten wat de levensduur van het object is, is het verstandiger om hier een zakelijke lening voor af te sluiten.

Belangrijk: Kredietinstellingen doen geen controle als de financiering is uitbetaald. Je bent als ondernemer zelf verantwoordelijk voor de juiste en verantwoorde besteding van je lening.

Wat zijn de kosten van een zakelijk krediet?

Er kunnen bij het afsluiten van een zakelijk krediet verschillende kosten in rekening gebracht worden.
Je kunt hierbij onder andere denken aan:

  • Rentekosten:
    De meest bekende kosten is de rente. De rente van het zakelijk krediet verschilt per aanbieder. En de verschillen zijn enorm. Je kan een zakelijk krediet afsluiten vanaf een rente van 4,8%. Omdat de Wet op het Consumentenkrediet niet voor zakelijke kredieten van toepassing is, geldt er geen maximale rente. Een aanbod van een rente boven de 30% op jaarbasis is helaas niet ongebruikelijk. We zien dit voorbij komen bij de aanbieders zonder BKR toetsing.

  • Afsluitkosten:
    Deze kosten verschillen tussen verschillende aanbieders. De kosten variëren van 0 tot 4% over het afgesloten limiet.
  • Bereidstellingskosten:
    Dit zijn de kosten die de bank in rekening kan brengen voor het beschikbaar houden van het geld en het voeren van de administratie hiervoor. De bereidstellingskosten variëren sterk per aanbieder. Je kunt rekening houden met percentages tussen de 0,1% en 1% per maand.

Kan je een zakelijk krediet boetevrij oversluiten

Ja, een zakelijk krediet kan je, in tegenstelling tot een zakelijke lening, altijd boetevrij inlossen. Dit komt door het flexibele karakter van het zakelijke krediet.
Je mag de lening zelfs gedeeltelijk boetevrij inlossen. Hierdoor kan je veel geld besparen.

Voordelen van een zakelijk krediet

Icoon check

Neem flexibel geld op

Laat geen kans aan je voorbij gaan. Met een zakelijk krediet kan je weer opnemen tot het afgesproken kredietlimiet. Altijd geld achter de hand.

Icoon check

Gunstige rente

Een zakelijk krediet heeft een scherpe rente. Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een lage vaste rente. Dat is extra voordelig.

Icoon check

Boetevrij aflossen

Met een zakelijke lening mag je altijd boetevrij aflossen op je lening. Bij veel kredietverstrekkers daalt je maandtermijn direct mee.

Veelgestelde vragen:
zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is een geldbedrag waar uw bedrijf extra over kan beschikken. U bepaalt zelf hoeveel u van dit geld opneemt en wanneer u dit doet. Bijvoorbeeld als uw klanten niet of laat betalen, als u zelf openstaande rekeningen heeft of wanneer u uw voorraad wilt aanvullen. U kunt altijd vergoedingsvrij extra aflossen op deze kredieten, daarmee is een zakelijke krediet een ideale financiering voor extra werkkapitaal.

Een zakelijk krediet kan je bij heel veel verschillende aanbieders aanvragen. Natuurlijk kan je kiezen voor één van de grootbanken zoals ING, ABN Amro of Rabobank. Maar je kunt je aanvraag ook indienen bij non-bancaire financiers.
Ga je voor voordeel én gemak. Vraag dan gewoon je financiering aan bij Kredietwijzer. Wij gaan voor jou op zoek naar de voordeligste aanbieder. Als je een zakelijk krediet afsluit via Kredietwijzer krijg je korting op de afsluitkosten voor je lening.

Een zakelijk krediet kan binnen enkele uren geregeld zijn. Als je de benodigde documenten aanlevert weten we vaak al binnen enkele uren wat de mogelijkheden voor een lening zijn. Ga je akkoord met het voorstel?
Dan kan je de offerte online ondertekenen en staat het geld enkele uren later op je rekening.

Onze partners zijn bekend van: