Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!
23 maart 2024

Laat zakelijk lenen geen last worden.

We zien het in de praktijk veel, heel veel. Leningen die gestapeld worden en daardoor echt een last worden. Bij het geld lenen voor particulieren is er een goede bescherming van de consument. Door wet en regelgeving en door streng toezicht vanuit de AFM op de kredietbemiddeling en verstrekking door de DNB, kan een consument, mits er door omstandigheden geen grote wijzigingen komen in het inkomen, zichzelf haast niet in de nesten werken.

Hoe anders is dit bij het zakelijke krediet. Er is bij de zakelijke kredieten geen toezichthouder en ook geen reguliering.
Waar de consument uit maximaal 10 aanbieders voor een krediet kan kiezen, kan je voor een zakelijke lening kiezen uit maar liefst meer dan 150 aanbieders.
Geld lenen zonder BKR toetsing is voor een consumenten haast onmogelijk. Een bedrijfslening zonder BKR toetsing is echt geen probleem.

Omdat er geen wet en regelgeving is kunnen kredietaanbieders ook zelf bepalen wat ze aan rente en vergoedingen vragen. Hierdoor zien wij in de praktijk regelmatig excessen voorbij komen. Een klant die voor een zakelijke lening 4% per maand betaalt is helaas geen uitzondering bij kleine bedragen. Bij een krediet van € 15.000,00 betaal je dan € 600,00 per maand alleen al aan rente, omdat de lening ook nog eens binnen 18 maanden terugbetaald moet worden, moest er ook nog € 833,33 per maand worden afgelost. Een totaal maandtermijn van € 1433,33 voor een lening van € 15.000,00.
Helaas zijn dit geen uitzonderingen, maar hoe kan je voorkomen dat jouw zakelijke lening als een molensteen om je nek gaat aanvoelen?

1. Repareer het dak in de zomer

Een bekende uitspraak is: “repareer je dak in de zomer”. Doe je dit pas in de winter, dan is het koud en een grote kans dat sneeuw, regen, koude wind je huis al ingekomen is.
Voor een financiering geldt dit ook, denk tijdig na over nut en noodzaak van een financiering. Ga niet pas in de actiemodus als het echt te laat is, maar denk vooruit. Kijk kritisch naar je opdrachtgevers en de verwachte omzetkansen. Hebben je opdrachtgevers voldoende liquide middelen? Of kan daar iets mis gaan? Is je orderboek goed gevuld? Of komen er al wat gaten in.
Als je een financiering pas aanvraagt als de situatie is verslechterd krijg je slechte voorwaarden in je lening. Je zult een fors maandtermijn moeten gaan betalen en een hele stevige rente omdat je voor een kredietinstelling een hoger risico met je meebrengt.

2. Win advies in

Zorg ervoor dat, als je wilt gaan financieren, je advies inwint bij een professional. De reden hiervoor is niet alleen omdat ik graag aan het werk wil blijven. De reden hiervoor is dat er maar liefst 150 verschillende aanbieders van zakelijke leningen zijn. En waar je bij de consumptieve financieringen kunt kiezen uit een lease voor je auto of een persoonlijke lening, kan je bij de zakelijke leningen kiezen uit:

  • Lease
  • Zakelijke lening
  • Zakelijk krediet
  • factoring
  • financiering op basis van debiteuren
  • financiering op je bedrijfspand
  • crowdfunding
  • bancaire of non-bancaire financiering

En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een aantal. Een verkeerde keuze is heel snel gemaakt en kan grote gevolgen hebben.
Wat wij veel zien is dat ook de zakelijke klant kiest voor gemak. Snel je zakelijke lening regelen binnen 24 uur omdat er iets geregeld moet worden. Logisch, maar dit kan je veel geld kosten.

Heb inzicht in je administratie

Om een goede beslissing te kunnen maken moet je weten wat er speelt in je onderneming. Je bankrekening is natuurlijk een mooie graadmeter, maar zegt lang niet alles. Deze houdt nog geen rekening met facturen die eraan zitten te komen of belastingen die betaald moeten worden.
Inzicht geeft duidelijkheid waardoor je weet waar je aan toe bent. Vind je dit lastig? Vraag ook bij deze stap hulp. Je boekhouder kan je inzicht geven, wij als adviseurs kunnen je de gevolgen uitleggen en samen met jou een pad maken dat je kunt bewandelen om winstgevender te gaan worden.

Laat zakelijk lenen geen last worden.