Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!
11 februari 2024

Autolease zonder BKR? De feiten en fabels!

Vanuit onze praktijk ontvangen wij veel vragen of het de autolease zonder BKR toetsing.
Het is overduidelijk dat er veel misverstanden zijn over de Autolease zonder BKR toetsing.

In dit artikel nemen wij graag een aantal feiten en fabels met je door om duidelijk te maken wat er wel en niet kan bij de autolease. Wij geven hier graag duidelijkheid in zodat je altijd weet waar je aan toe bent!

De BTW is nooit mee te financieren

Feit! Maar, er zijn nog wel wat omwegen. Je kunt je auto financieren tot maximaal 85% van de waarde van de auto (exclusief BTW). Wil je meer financieren? Dan zul je voor het resterende bedrag een zakelijke lening moeten afsluiten. Als je zelf geen geld hebt, maar toch een lease wilt afsluiten zul je dus altijd 2 contracten moeten afsluiten.
1 contract als financial lease en een tweede contract als een zakelijke lening zonder BKR toetsing.

Een autolease zonder BKR is altijd duurder dan de “gewone” lease.

Feit! Als je een lease met BKR toetsing en registratie afsluit ben je nagenoeg altijd voordeliger uit. Je kunt uit veel meer verschillende maatschappijen kiezen, de rente is lager en er is meer keuze bij de voorwaarden van de lease.
Daarnaast worden er bij een autolease zonder BKR veel vaker extra kosten bij het afsluiten in rekening gebracht.
De aanbieders weten dat je een beperkte keuze hebt en maken hier graag gebruik van.

Een autolease zonder BKR toetsing afsluiten is onmogelijk

Fabel! Makkelijk is het niet, maar er zijn gelukkig verschillende aanbieders waar je terecht kan als je een financial lease wilt afsluiten. De negatieve BKR registratie is zeker niet altijd een definitieve afwijsreden.

Een financial lease is goedkoper dan een operational lease

Feit! Een financial lease is goedkoper. Maar…… Je krijgt er ook een stuk minder voor terug. Bij een financial lease sluit je als het ware alleen een lening voor je auto. Je zult alle kosten, zoals wegenbelasting, verzekering, onderhoud zelf moeten betalen. Het voordeel is dat al deze kosten wel verrekenbaar zijn. Het zijn namelijk kosten voor je auto en bij een financial lease is de auto economisch eigendom van de onderneming.
Bij een operational lease staat de auto niet op de balans van je onderneming. Een operational lease kan je het beste vergelijken met de huur van een auto. Je betaalt een vast bedrag per maand. Naast de kosten van de brandstof zitten alle andere kosten in de huurprijs. Een operational lease geeft je veel zekerheid. Je weet vooraf waar je aan toe bent en er zijn nooit onverwachte kosten.
Uiteraard heeft ieder voordeel een nadeel. Aan het einde van de looptijd moet je de auto gewoon weer inleveren, je hebt een aantal jaar aan de leasemaatschappij betaald en houdt daar niets aan over.

Een autolease zonder BKR is gedoe om te regelen

Fabel! En ook echt absoluut een fabel. Er is niet veel eenvoudiger dan het in orde maken van een lease zonder BKR toetsing. Je hoeft namelijk niet veel aan te tonen.
Waar wij merken dat veel ondernemers verwachten dat ze heel veel aan moeten leveren, valt dit in de praktijk echt reuze mee. Hieronder sommen wij voor je op wat er aangetoond moet worden:

  • Kopie van het rijbewijs (voor-en achterzijde)
  • Kopie van de zakelijke bankpas

Dat was het. Dus geen jaarcijfers, geen bankafschriften. Een lease zonder BKR toetsing afsluiten is echt een goed voorbeeld van geld lenen zonder gedoe.

Autolease zonder BKR? De feiten en fabels!