Zakelijke lening
Factoring
Zakelijke lening aanvragen?

Welke aanbieder is het beste voor u? Plaats direct uw aanvraag en wij vinden de aanbieders die het beste bij uw aanvraag past.

Begin met
Aanvragen!
Factoring aanvragen?

Krijg je facturen binnen 24 tot 48 betaald. De oplossing voor een hele gezonde cashflow! Eenvoudig en snel geregeld.

Begin met
Aanvragen!

Factoring aanvragen

Snel en eenvoudig offertes aanvragen voor factoring?
Vul het aanvraagformulier op deze pagina in en wij gaan direct voor je aan de slag om op een voordelige en snelle manier factoring mogelijk te maken.

  • Binnen 24 uur je facturen uitbetaald.
  • Geen BKR check.
  • Factoring met vaste tarieven.
  • Factoring vanaf 1 factuur.
  • Eenvoudig en snel aanvragen.
  • Geen debiteurenrisico meer.
  • Jouw geld snel op je rekening zodat jij verder kunt met ondernemen en groeien.

Factoring heeft heel veel voordelen. Maar gelukkig klinkt het niet té mooi om waar te zijn. Factoring kost namelijk gewoon geld, hoeveel hangt af van de aanbieder waar we je factoring aanvragen onder kunnen brengen.

Als je aanvraagt zit je uiteraard nog nergens aan vast. Een aanvraag is altijd 100% vrijblijvend!

Factoring Vergelijken en Aanvragen

Stap 1 van 2

Voer een nummer in van 1 tot 500.
Voer een nummer in van 1 tot 500.

Onze partners zijn bekend van

Waarom factoring aanvragen?

Er zijn veel verschillende redenen waarom factoring wordt aanvraagt.
We leggen een aantal van de belangrijkste redenen graag nog even uit. Daarnaast gaan we ook nog even in op de bijkomende kosten voor factoring aanvragen.

Factoring is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieuze branche. Er zijn veel aanbieders bijgekomen.
Naast het aantal aanbieders is er een grote verandering in de werkwijze. Waar tot enkele jaren geleden veel nog handmatig bekeken werd, gaat nu alles geautomatiseerd.
Zodra je aanvraag binnen is kan er direct gekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Binnen 24 uur weet je of jouw facturen geschikt zijn voor factuur financiering of factoring.
Overigens zit er tussen deze twee termen weinig verschil meer. Dit omdat er steeds meer aanbieders zijn die het al accepteren als je één factuur indient.

Jouw factuur direct betaald

Het grote voordeel van factoring. Factoring is heel snel, jouw factuur kan binnen enkele uren alweer uitbetaald zijn. Hierdoor heb is jouw liquiditeit weer geregeld en kan jij je rekeningen betalen of sneller investeren in een volgend project.
Het grote voordeel van factoring is dat jij niet volledig doorgelicht wordt. Daarnaast heb je geen langlopende verplichting, na het laten voldoen van 1 factuur via factoring kan je direct weer stoppen en je facturen zelf weer verwerken.

Geen debiteurenrisico

De meest gestelde vraag bij factoring: ‘wat gebeurt er als de debiteur niet betaalt?’

Een belangrijke vraag. Het antwoord op deze vraag is niet voor iedere aanbieder hetzelfde. Er zijn aanbieders van factoring die een bepaald percentage aan extra kosten in rekening brengen. Maar, er zijn ook aanbieders die echt het volledige debiteurenrisico overnemen. Je hebt dan dus absolute zekerheid dat je factuur wordt voldaan en het is niet nodig om nog geld te reserveren. Je hebt dan totaal geen debiteurenrisico.

Flexibiliteit

Als je factoring gaat aanvragen is het goed om aandacht te hebben voor de voorwaarden. Er zijn grote verschillen per aanbieder. De verschillen zitten vooral in de flexibiliteit.
Bij de ene aanbieder kan je gewoon 1 factuur aanbrengen wanneer je wilt, bij een ander moet je de hele debiteurenadministratie uit handen geven. Welke vorm het best bij je pas hangt uiteraard af van de fase waar jouw onderneming zich in bevind en wat jouw onderneming nodig heeft. Kredietwijzer kan je hier helder en duidelijk advies in geven.

Geen gedoe met jaarcijfers en BKR toetsing

Factoring is een makkelijke manier om te zorgen dat je eenvoudig en snel je facturen betaald krijgt.
Er wordt op jou of jouw onderneming geen screening gedaan. Het is dus een vorm van zakelijk financieren zonder gedoe. Wel wordt er gekeken naar de debiteur. Deze check neemt enkele uren in beslag. Als je factoring wilt aanvragen kan dit bij een factuur financiering zowel voor bedrijven, als voor particulieren. Voorwaarde is wel dat de factuur minimaal € 1.000,00 moet zijn.

Kosten van Factoring

Als je er voordeel bij hebt… Kost het geld. Dat is bij factoring helaas niet anders. Het grote voordeel van factoring is natuurlijk je debiteurenrisico. Als jouw klant de factuur niet betaalt, ontvang jij toch je geld.
Voor dit risico wil de factoringmaatschappij een vergoeding ontvangen. Logisch, maar dat maakt het nog niet leuk natuurlijk.

Er zijn grote verschillen. Veel hangt af van de betaaldatum op je factuur. Als jouw debiteur 30 dagen heeft om te betalen ontvangt de factoringmaatschappij eerder zijn geld. Ze lopen dus een korter risico. Dit zijn voordelige facturen om te financieren. Houdt er bij dergelijke korte looptijden mee dat je tussen de 1% en 2,5% van het factuurbedrag kwijt bent aan de factoringmaatschappij.
Heeft jouw klant een betaaltermijn van 90 dagen? Dan kunnen de kosten flink variëren. Houdt bij dergelijke betaaltermijnen rekening met een kostenpost van tussen de 3% en 6,5%.

Vergelijken heeft zin

Wij vergelijken graag verschillende aanbieders van factoring voor je. Hierdoor kan je heel veel geld besparen.